Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Jubileu de 25 de ani de viață consacrată la Surorile Misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt"

Cu multă bucurie și profundă recunoștință surorile Gabriela Robu și Cristina-Evelina Gal din Congregația Surorilor Misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt" au sărbătorit sâmbătă, 29 iulie 2023, cei 25 de ani de viață consacrată. Alături de membrii familiilor, pr. Corneliu Berea, pr. decan Sebastian Bilboc și pr. Petru Beșleagă au celebrat Sfânta Liturghie solemnă ca aducere de mulțumire în capela casei congregației din Roman.

Sr. Gabriela provine din Traian, Neamț. Ca tânără doritoare de a-l urma pe Isus în viața consacrată s-a simțit atrasă de spiritualitatea și carisma congregației misionare. Astfel, împreună cu Cristina-Evelina, au plecat spre Austria, unde au început formarea inițială. În anul 1998 au depus primele voturi, fiind primele surori românce din Congregație.

Mai apoi sora Gabriela a urmat studiile de educatoare la Viena, iar ulterior a preluat responsabilitatea pentru fetele de la internatul din Roman. În anul 2004, la depunerea voturilor pe viață, a primit trimiterea misionară pentru Argentina. Timp de cinci ani sr. Gabriela s-a dedicat activității cu copiii la grădiniță și pastorației tinerilor.

După întoarcerea din Argentina mai bine de doi ani a activat în Republica Moldova, lucrând la o cantină pentru săraci, dezvoltând apoi un apostolat de ajutorare a copiilor la teme. După ce a terminat studiile de balneofiziokinetoterapie la Iași, s-a dedicat acestui domeniu, în care lucrează până în prezent fiind de asemenea implicată în pastorație și în alte activități educaționale care se desfășoară în Casa Nazaret din Răducăneni.

Sr. Cristina-Evelina provine din Roman, aparținând în acel timp Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", parohie în care din anul 1992 este prezentă și Congregația Surorilor Misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt". În timpul liceului le-a cunoscut pe surori descoperindu-și în timp vocația misionară. După etapele de formare inițială în Austria, a studiat teologia la Innsbruck. Voturile pe viață le-a depus în anul 2004 și conform dorinței sale a primit trimiterea misionară pentru Coreea de Sud.

Astfel, în anul 2007, sr. Cristina-Evelina a plecat în Coreea și după doi ani de studii de limbă coreeană, a început să lucreze cu migranții și refugiații, îngrijindu-se de diferitele nevoi cu care se confruntă. În prezent își desfășoară misiunea pe insula Jeju din sudul peninsulei coreene. În urmă cu un an, guvernul coreean i-a acordat cetățenia coreeană onorifică pentru angajamentul ei remarcabil.

Cuvântul Domnului despre "comoara ascunsă în ogor", proclamat la această celebrare, întărește vocația misionară. A renunța la ceea ce ne este familiar pentru ceva mai mult face parte din experiența căutării, găsirii și prețuirii acelei comori despre care vorbește Isus. La predică, pr. Cornel Berea a încurajat surorile jubilante la fidelitate, bucurie și perseverență în vocația lor misionară.

Mulțumim Sfintei Treimi care le-a ales pe aceste surori din oameni simpli, buni, făcându-le martore ale iubirii sale în lume.

Surorile Misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt", Roman
 


lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat