Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săveni: 46 de tineri au primit taina Sfântului Mir

Sâmbătă, 29 iulie 2023, 46 de tineri din Parohia Romano-Catolică "Sfântul Mihail" din Săveni au primit taina Sfântului Mir din mâinile Preasfințitului Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

La această sărbătoare au participat preoți din diferite comunități din împrejurimi, familiile, prietenii, rudele, nașii candidaților, dar și un număr foarte mare de credincioși din Săveni și împrejurimi.

După un timp îndelungat de pregătiri, sub călăuzirea atentă a părintelui paroh Gabriel Bacoșcă și a seminaristului Laurențiu-Daniel Timaru, cei 46 de tineri l-au primit pe Duhul Sfânt cu cele șapte daruri ale sale, în ziua de sâmbătă, 29 iulie 2023, prin mâinile Preasfințitului Petru Sescu.

La cuvântul de învățătură, Preasfințitul Petru i-a îndemnat pe tineri, dar și pe toți cei prezenți să nu uite de Dumnezeu și de puterea Duhului Sfânt și a folosit și exemplul celor trei sfinți pe care Biserica ni-i propune spre comemorare în ziua de 29 iulie, Marta, Maria și Lazăr, îndemnându-i pe candidați să urmeze exemplul lor în urmarea și ascultarea față de Isus, față de Dumnezeu

La finalul Sfintei Liturghii, o reprezentantă a tinerilor a mulțumit bunului Dumnezeu pentru această zi minunată, Preasfințitului Petru pentru că a binevoit să le confere sacramentul Mirului, părintelui paroh, seminaristului și tuturor celor care s-au ocupat de pregătirea lor.

Iată câteva mărturii ale unora dintre acești tineri:

  • "Din momentul în care am ajuns la biserică emoțiile au început să apară și abia așteptam venirea episcopului pentru a începe Sfânta Liturghie. Un moment ce mi-a plăcut a fost cel din timpul predicii când episcopul a reușit să îmi transmită că totul va fi bine și nu am de ce să îmi fac griji. Cel mai mult mi-a plăcut că am reușit să ne organizăm foarte bine, cu ajutorul părintelui paroh și al seminaristului Laurențiu. A fost foarte frumos și am trecut prin diferite emoții pe parcursul acestei zile" (Daria-Denisa Andrieș).

  • "Astăzi l-am primit pe Duhul Sfânt în sufletele noastre împreună cele șapte daruri un moment pe care l-am aștepta de mult timp. Această zi a fost foarte frumoasă începând cu îmbrăcăminte noastă care a fost aproximativ la fel, dar și eșarfele și ecusoanele au fost superbe. A fost plăcut să avem atât de mulți preoți alături de noi, dar și seminariști care ne-au felicitat pentru primirea Mirului. Episcopul a venit plin de bucurie și entuziasmat să ne cunoască și să ne dăruiască Sfântul Mir. Și implicarea oamenilor cu decorațiunile și cu curățenia bisericii a fost de mare ajutor. Cu toții am ajutat într-un fel sau altul ceea ce a făcut o sărbătoare minunată și o zi de neuitat" (Lorena-Maria Lungu).

  • "În această zi mi-a plăcut că l-am primit pe Duhul Sfânt în sufletul meu. O altă bucurie a fost întâlnirea cu episcopal și că am reușit să fac o poză cu el. Sărbătoarea a fost frumoasă și pentru că satul și biserica au îmbrăcat haine de sărbătoare prin decorațiuni și flori frumoase. Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru această zi deosebită" (Andrei-Marian Horlescu).

  • "Astăzi am primit cu vrednicie Sfântul Mir. Ziua de azi a fost ca o zi de evlavie, a fost foarte frumos. Am avut și niște emoții mai mari și mai mici dar a fost foarte frumos. Ziua de azi este una de neuitat" (Delia-Silvia Lucaci).

Laurențiu-Daniel Timaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iulie: Săveni: 46 de tineri au primit taina Sfântului Mir


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat