Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Un sfert de veac de viață împărtășită! Jubileul de argint al Grupului de familii

În ziua de 26 iulie 2023, Grupul de Familii din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești a celebrat 25 de ani de la înființare.

Cu multă bucurie și într-un cadru familial, ne-am adunat în jurul sfântului altar, ca o familie mai mare în jurul mesei.

Pe lângă familiile în sărbătoare, ne-au însoțit cu prezența și rugăciunile lor pr. Ionel Roșu, paroh, și pr. Gabriel Iulian Cocianga, vicar, păstorii comunității noastre, pr. Felician Tiba, responsabil cu pastorația familiilor la nivel diecezan, alți preoți care de-a lungul anilor ne-au sprijinit în activități, frați și surori care slujesc în comunitate, profesori ai Liceului "La Salle", Ana-Maria Dumitru, viceprimar, și consilieri ai Primăriei Cordun.

Este minunat când suntem împreună: familii, preoți, frați și surori! Pentru că de multe ori, colaborând, am descoperit frumusețea și importanța unității în diversitatea slujirilor din cadrul comunității parohiale, toți simțindu-ne parte a aceleiași mari familii: Biserica lui Cristos.

Prin această Sfântă Liturghie am dorit să aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru cei 25 de ani de activitate a Grupului de familii. Nu e puțin lucru! Un sfert de veac de viață împărtășită! Știm, nu ne-am născut părinți și nici educatori. Pe toate le-am învățat din mers și trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu, pentru că am avut oportunitatea de a experimenta acest lucru împreună cu alte familii în cadrul unui grup parohial. Aducem mulțumire lui Dumnezeu că am avut parte de atâtea ocazii de a crește, de a ne implica în comunitate, de a desfășura proiecte pe care singuri nu am fi reușit să le facem.

Aducem mulțumire, de asemenea, părintelui paroh Ionel Roșu și părintelui vicar Gabriel Iulian Cocianga, pentru sprijinul acordat în buna desfășurare a acestei celebrări.

"Bogați în boabe ca spicele" a fost motoul cuvântului de învățătură propus de pr. Laurențiu Luca, căruia îi mulțumim pentru felul cum ne-a introdus în contextul evangheliei și pentru mesajul profund pentru fiecare familie.

Pe lângă intenția noastră de mulțumire la această Sfântă Liturghie ne-am amintit de toți binefăcătorii noștri și de cei dragi care nu mai sunt printre noi. În mod deosebit ne-am amintit de pr. Petru Budău care a sprijinit mult această inițiativă și s-a preocupat încredințându-ne grijii pastorale a Fraților Școlilor Creștine.

La finalul Sfintei Liturghii, Ana-Maria Dumitru, viceprimar al comunei Cordun, a înmânat diploma de Cetățean de Onoare fratelui Antxon Andueza (reprezentat de fratele Vicențiu), moment emoționant, de recunoștință și gratitudine, pentru toată activitatea desfășurată de el în comunitatea noastră de-a lungul celor 16 ani petrecuți în România, din care 15 la Pildești.

Sărbătoarea noastră a continuat cu o agapă frățească în Sala "Anton Durcovici", timp în care pe ecran s-au derulat, pe un fond muzical, multe amintiri din arhiva noastră.

Și după cum se obișnuiește ca la fiecare jubileu lumea să ducă acasă o mărturie care să amintească de eveniment, noi am pregătit pentru fiecare o broșură aniversară pe care am intitulat-o: "Grupul de familii din Pildești: Buchet de amintiri, bucurii, gratitudine și speranță". Sunt 42 de pagini de impresii, mărturii și frânturi din viața noastră cu o valoare inestimabilă.

Aducem mulțumire tuturor celor care de-a lungul acestor ani și-au pus amprenta în viața noastră, tuturor familiilor care răspund invitațiilor noastre la activitățile pastorale pe care le propunem în parohie. Bunul Dumnezeu să ne ajute să continuăm acest drum, să fim creativi și deschiși provocărilor care apar.

Cu toată dragostea noastră, în numele Grupului de familii din Pildești,

Gabriela Martișcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 iulie: Pildești: Un sfert de veac de viață împărtășită! Jubileul de argint al Grupului de familii


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat