Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Poiana: Administrarea Mirului

Sâmbătă, 22 iulie 2023, PS Petru Sescu, episcop auxiliar, a administrat Mirul în Parohia Poiana celor 44 de candidați care s-au pregătit pentru primirea acestui sacrament.

Cu multă bucurie și emoție, cei 44 de copii și tineri îmbrăcați în haine de sărbătoare, împreună cu părinții și nașii lor și cu toată comunitatea, în frunte cu părintele paroh Eugen Ciuraru, seminariștii satului și cu preoții prezenți, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, cu brațele deschise, cu pâine și sare și cu un Bine ați venit în mijlocul nostru. Părintele paroh a dorit ca această venire a episcopului Petru Sescu să fie și o primiție episcopală și o simulare a unei viitoare primiții a unui viitor preot în Poiana.

Sfânta Liturghie a început la ora 11.00, prezidată de Preasfințitul Petru Sescu, avându-i alături pe pr. Eugen Ciuraru, parohul comunității, dar și preoții din comunitățile învecinate care au dorit să participe la această sărbătoare.

Preasfințitul Petru, în cadrul predicii, a scos în evidență importanța sacramentului Sfântului Mir și rolul purtat de cel miruit, cel care îl primește pe Duhul Sfânt cu darurile sale, de a fi vestitor al Cuvântului lui Dumnezeu, prin mărturisirea și trăirea credinței printr-o viață sfântă.

Candidații la Sfântul Mir au răspuns întrebărilor pe care Preasfințitul Petru le-a adresat și, pentru promptitudinea și precizia răspunsurilor, au primit cu toții nota 10. Astfel, fiecare dintre credincioși a avut ocazia de a-și aminti cunoștințele cu privire la persoana Duhului Sfânt și cum acționează în fiecare dintre noi. După mărturisirea de credință și rugăciunea de implorare a Duhului Sfânt, a urmat punctul culminant al acestei Sfinte Liturghii în care fiecare candidat însoțit de naș a venit în fața episcopului pentru a primi ungerea sfântă și darul păcii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Dragoș Bereș, reprezentantul noilor miruiți, a adresat cuvântul de mulțumire și recunoștință, în primul rând lui Dumnezeu pentru că l-a oferit cu toată bucuria și dărnicia pe Duhul Sfânt cu darurile sale, dar și tuturor părinților și nașilor pentru că au contribuit la buna desfășurare a sărbătorii. Mulțumirile au fost îndreptate și către Preasfințitul Petru Sescu pentru că a transmis suflul puternic al Duhului Sfânt prin prezidarea Sfintei Liturghii și administrarea Sfântului Mir. Au fost aduse mulțumiri și părintelui paroh, preoților prezenți și întregii comunități pentru implicare și organizare.

La final, au urmat binecuvântarea împărțită de Preasfințitul Petru Sescu tuturor celor prezenți la Sfânta Liturghie, iar apoi au urmat fotografiile și hora nașilor și a finilor care s-a încins în centrul satului, mărită de toți cei care au voit să se bucure cu ocazia acestei zile minunate!

Marius Bereș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 iulie: Poiana: Administrarea Mirului


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat