Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bogdănești: Funeraliile părintelui Francisc Petruț (II)

Versurile "Cerul e dorul meu, sunt călător" au răsunat în biserica "Sfântul Arhanghel Mihail" din Bogdănești, filiala parohiei Prăjești, cu ocazia Liturghiei de înmormântare a preotului Francisc Petruț, amintind de viața noastră care este trecătoare și că sufletul nostru tânjește mereu să ajungă sus la cer. Cu siguranță aceleași gânduri le-a avut și părintele Francisc, iar acum s-au împlinit.

Joi, 20 iulie 2023, o zi tristă pentru familie, dar și pentru comunitatea locală, reunite în durerea despărțirii de primul fiu al satului care a răspuns afirmativ chemării la sfânta taină a preoției. Numărul mare de credincioși împreună cu PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, și un sobor de aproximativ 60 de preoți, au ținut să îi aducă un pios omagiu pr. Francisc la capătul misiunii sale pe pământ.

În cadrul omiliei plină de cuvinte de har, pr. Tarciziu Șerban a afirmat că această misiune a fost trăită "cu discreție, abnegație, deplină dăruire de sine și mereu în slujba oricărui enoriaș aflat în nevoie de hrană spirituală".

O operă de har săvârșită în localități izolate, în ciuda unor condiții de cele mai multe ori vitrege, ce nu l-au făcut pe pr. Francisc să își piardă entuziasmul și devotamentul. S-a jertfit în lucrarea sa pentru o sfântă preoție trăită cu toată dragostea, întruchipând, aidoma imaginii din parabola lui Isus, bobul de grâu ce numai dacă moare aduce rod bogat.

La final, PS Cornel a prezentat comuniunea de rugăciune atât a episcopilor de Iași, cât și de București, dar mai ales a episcopului de Chișinău, PS Anton Coșa, cel din urmă fiind coleg de clasă al părintelui răposat.

Suntem cu toții îndemnați să ne rugăm pentru odihna sufletului pr. Francisc Petruț, dar și pentru toți preoții care se îngrijesc de turma Domnului în condiții dificile, astfel încât Tatăl de sus să le dea putere pentru a depăși orice greutate și pentru a primi cu bucurie misiunea lor, asemenea părintelui ce astăzi a fost condus pe ultimul drum pe acest pământ.

Requiescat in pace!

Eduard și Silvia Burcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 iulie: Bogdănești: Funeraliile părintelui Francisc Petruț (II)

* * *

Bogdănești: Funeraliile părintelui Francisc Petruț (20 iulie)

A trecut la Domnul pr. Francisc Petruț


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat