Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Încheierea Celui de-al XVII-lea Capitul General al Surorilor Oblate Asumpționiste

După aproape o lună de ascultare a Cuvântului lui Dumnezeu și a cuvântului surorilor din 22 de țări (din patru continente), de reflecție și de discernământ comunitar, al XVII-lea Capitul General al Surorilor Oblate Asumpționiste de la Bacău (cartier Izvoare) și-a încheiat lucrările în ziua de 20 iulie 2023. Început la 23 iunie, acest capitul a avut tema: "Oblate Asumpționiste, faceți tot ce vă va spune el" (In 2,5) și a fost găzduit în premieră de Mănăstirea "Sfânta Monica" din Izvoare (BC).

Multe au fost semnele prezenței lui Dumnezeu în viața noastră și harurile cu care am fost copleșite în acest timp:

  • Admirație și recunoștință pentru toate realizările și progresul Împărăției lui Dumnezeu în misiunea noastră în ultimii șase ani, prin modul în care ne-am străduit - simplu și concret - să fim un semn de speranță în lumea în care el ne-a plantat.

  • Descoperirea chemărilor sale pentru următorii șase ani, în mod deosebit chemarea de a-l pune și mai mult pe Isus Cristos în centrul vieții noastre prin trăirea interiorității, a culturii de pace, a convertirii ecologice pentru integritatea Creației, a solidarității misionare - toate cu scopul de a favoriza viața și de a crește în comuniune.

  • Bucuria alegerii unei noi echipe internaționale în slujirea întregii congregații - Curia Generală: sora Zoé Vandermersch (Franța) - superioară generală, sora Théodosie Kitwana Mineene (R.D. Congo) - asistentă generală, sora Sandine Demoury (Franța) - secretară generală, sora Fatima Silva De Carvalho (Brazilia) - consilieră generală, sora Léa Paluko (R.D. Congo / Tanzania) - consilieră generală, sora Dominique Bowens (Belgia) - econoama generală.

  • Experiența trăirii credinței în Biserica noastră locală în timpul persecuției comuniste și "provocările" pastorale de astăzi.

  • Aprecierea patrimoniului cultural, religios și ecumenic al țării noastre, precum și a frumuseților sale naturale etc.

Tema care a inspirat discernământul capitulului general a fost "Faceți tot ce vă va spune el" (Ioan 2,5). Aceeași temă va lumina și calea pe care o va parcurge congregația noastră și fiecare soră oblată asumpționistă în următorii șase ani, în trăirea de fiecare zi ca discipol-misionar, în urmarea lui Isus și în slujirea cu bucurie a Împărăției lui Dumnezeu.

Mulțumim în mod deosebit părintelui paroh Lucian Adam pentru primirea și găzduirea oferită de a celebra zilnic Sfânta Liturghie în Biserica "Sfântul Francisc din Assisi" din Bacău - Izvoare. Mulțumim părinților asumpționiști pentru hrana spirituală împărțită cu generozitate pe toată durata capitulului, dovadă vie a lucrării Duhului Sfânt.

Mulțumim tuturor acelora care ne-au susținut cu rugăciunea și fraternitatea lor pe toata durata Capitulului General. Rămânem și pe mai departe, în comuniune de rugăciune și de slujire, privind spre viitor cu încredere și speranță.

Surorile Oblate Asumpționiste

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 iunie - 20 iulie: Bacău: Încheierea Celui de-al XVII-lea Capitul General al Surorilor Oblate Asumpționiste


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat