Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Uniunea Mamelor Milostive Creștine în sărbătoarea adeziunii

Duminică, 16 iulie 2023, Uniunea Mamelor Milostive Creștine a trăit un moment de sărbătoare în biserica "Sfânta Treime" din Butea. Un grup de 27 de mame au depus adeziunea la Uniunea Mamelor Milostive Creștine în cadrul Sfintei Liturghii. La sărbătoare au participat mame care deja fac parte din această familie, surori din Congregația "Misionarele Patimilor lui Cristos", preoți care au concelebrat și un număr mare de credincioși din Butea.

Mamele milostive din diferite comunități catolice din Dieceza de Iași au ajuns la Butea încă de dimineață. Bucuria revederii se citea pe chipul lor la salutul de bun venit din fața bisericii. Acolo mamele nu au zăbovit prea mult, deoarece au dorit să intre imediat în biserică pentru a se ruga și a urmări apoi un material video cu imagini din cadrul pelerinajului făcut la Roma de mamele milostive. Împărtășire a impresiilor din cadrul pelerinajului, Adorația Euharistică, celebrarea sacramentului Sfintei Spovezi și celelalte pregătiri pentru Sfânta Liturghie au făcut ca timpul să treacă foarte repede.

La începutul Sfintei Liturghii solemne, părintele Marcel Blaj, parohul comunității din Butea, a adresat salutul de bun venit. Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele Ionuț-Eremia Imbrișcă, asistentul spiritual al Uniunii Mamelor Milostive, căruia i s-au alăturat ceilalți doi asistenți spirituali ai grupului, pr. Alois Bulai și pr. Gabriel Sascău, și părinți parohi din comunitățile de unde au fost mame care au depus adeziunea.

După predică a urmat adeziunea. Mamele au fost invitate să exprime public dorința lor de a intra în Uniunea Mamelor Milostive Creștine. Dorința lor a fost întărită apoi de ajutorul cerut în rugăciune. Cruciulițele binecuvântate au fost înmânate una câte una de către sora Elisabeta părintelui celebrant care le-a oferit apoi fiecărei mame adresându-le și invitația de a purta crucea cu bucurie.

După Sfânta Liturghie mamele împreună cu surorile din Congregația "Misionarele Patimilor lui Cristos" și preoții au luat prânzul la casa surorilor având astfel posibilitatea de a petrece un timp împreună.

Uniunea Mamelor Milostive s-a născut în Italia din dorința maicii Maria Margherita Lazzari, fondatoarea Congregației "Misionarele Patimilor lui Cristos". Maica Margherita își dorea să aparțină congregației și mamele milostive creștine care să colaboreze cu rugăciunea, deoarece din familie se nasc noi vocații la viața călugărească, și la viața de familie. În anul 2010, Uniunea Mamelor Milostive Creștine vine și în România, mai întâi la Butea și apoi în multe alte comunități. La îndemnul fondatoarei, mamele învață de la Isus să ofere prin iubire, iar suferințele și durerile care apar pe cale să fie unite cu cele ale lui Isus pentru ca nimic să nu se piardă, ci fiecare lacrimă și suferință să se transforme în haruri și binecuvântări pentru întreaga omenire.

Pr. Ionuț-Eremia Imbrișcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 iulie: Butea: Uniunea Mamelor Milostive Creștine în sărbătoarea adeziunii


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat