Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bijghir: Administrarea Mirului

Pentru fiecare creștin duminica este zi de sărbătoare, este Ziua Domnului. Pentru credincioșii romano-catolici din Parohia "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată" din Bijghir, ziua de duminică, 16 iulie 2023, a fost încă un prilej de bucurie: după o îndelungă perioadă de instruire și pregătire sub îndrumarea părintelui paroh Adrian Gherghelucă și a părintelui vicar Claudiu Doboș, 57 de copii și tineri l-au primit pe Duhul Sfânt în plinătatea sa, cu cele șapte daruri.

Cu multă emoție și bucurie întreaga comunitate, împreună cu cei 57 de candidați, l-au primit pe episcopul auxiliar de Iași, Preasfințitul Petru Sescu, într-o atmosferă de sărbătoare, cu pâine și sare.

După citirea lecturilor și proclamarea evangheliei, în cadrul predicii, PS Petru Sescu a dialogat cu toți copiii și tinerii candidați la Sfântul Mir despre cunoștințele necesare trăirii și mărturisirii credinței adevărate, Preasfințitul accentuând valoarea și importanța celor șapte daruri în viața fiecărui creștin. Apoi, după reînnoirea făgăduințelor de la Botez (fiecare candidat având în mână o lumânare aprinsă) și după rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt, prin impunerea mâinilor și prin ungerea cu sfânta Crismă, Preasfințitul Petru a conferit sacramentul Mirului fiecărui candidat (care a avut alături un naș sau o nașă, ca părinte spiritual).

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Maria Andreea, reprezentanta celor miruiți, a exprimat în numele tuturor câteva gânduri de mulțumire înălțate in primul rând către Dumnezeu, pentru această zi plină de intensitate, apoi către părinți, nași și toți aceia care și-au adus contribuția la reușita acestei minunate sărbători care va rămâne în memoria tuturor candidaților și nu numai.

După binecuvântarea finală, și câteva fotografii făcute în grup și în mod particular, toți, copii, tineri, părinți, nași și rude, reuniți după o perioadă, mai lungă sau mai scurtă de timp, s-au îndreptat spre casele lor pentru a continua sărbătoarea în familie.

Duhule Sfinte, ajută-ne să fim mereu buni și credincioși!

Anișoara Bartic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 iulie: Bijghir: Administrarea Mirului


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat