Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Călugăreni: Administrarea Sfântului Mir

Pentru Parohia "Schimbarea la Față a lui Isus" din Călugăreni, ziua de sâmbătă, 15 iulie 2023 a fost zi de sărbătoare, în care 42 de copii și tineri l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale.

După un timp de pregătire și așteptare, cu multă bucurie și emoție, cei 42 de copii și tineri, îndrumați de părintele paroh Ciprian Antălucă, însoțiți de părinții și nașii lor, dar și de întreaga comunitate, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, urându-i "Bun venit!" în comunitatea noastră.

După citirea lecturilor de către tinerii candidați și după proclamarea evangheliei de către părintele decan Adrian Gherghelucă, PS Petru Sescu, în cadrul predicii, a dialogat cu copiii și tinerii candidați la Mir despre cunoștințele catehetice necesare trăirii și mărturisirii credinței, întăriți de darurile Duhului Sfânt. Preasfințitul a accentuat importanța Sfântului Mir și valoarea Duhului Sfânt și a celor șapte daruri în viața de credință a fiecărui creștin.

La finalul predicii, candidații având o lumânare aprinsă, au fost îndemnați să-și reînnoiască promisiunile de la Botez, devenind acum mai conștienți de ele.

Momentul culminant și plin de emoție a fost când episcopul a rostit rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt. Prin rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt, prin impunerea mâinilor și prin ungerea cu Sfânta Crismă, PS Petru Sescu a conferit fiecărui candidat sacramentul Sfântului Mir.

La finalul Sfintei Liturghii, un reprezentant al proaspeților miruiți a mulțumit mai întâi lui Dumnezeu pentru darul atât de minunat al Duhului Sfânt, apoi Preasfințitului Petru Sescu, care a conferit taina Sfântului Mir, părintelui paroh Ciprian Antălucă pentru sprijinul și răbdarea pe care a avut-o cu candidații, părinților și nașilor pentru ajutorul și jertfele lor, și nu în ultimul rând, tuturor acelora care s-au implicat în diferite feluri ca această sărbătoare să fie atât de frumoasă. Dumnezeu să-i răsplătească pe toți!

Bianca Cătău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 iulie: Călugăreni: Administrarea Sfântului Mir


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat