Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Torino: Liturghia de rămas bun a părintelui Cezar Chelaru-Dămoc

Liturghia solemnă de la ora 11.00, duminică 9 iulie 2023, la Biserica "Madonna del Carmine", a marcat ultima celebrare a Jertfei Euharistice a părintelui Cezar Chelaru-Dămoc în mijlocul comunității românești catolice din Torino, în calitate de capelan-vicar.

"Dar, preaiubiților, să nu uitați un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, și o mie de ani sunt ca o zi" (2Pt 3,8)

Părintele Cezar Chelaru-Dămoc, timp de un an de zile a fost alături de românii stabiliți în diaspora. Sfinția sa a sosit la Torino dintr-o realitate de unde lipsește chiar și apa potabilă, într-o societate în care "binele" și condițiile mai ușoare de viață ne fac adeseori să uităm care este într-adevăr esențialul, ne fac să uităm că am fost creați pentru a căuta "apa vie", izvorul de viață veșnică.

Dar, în simplitatea și umilința de care a dat dovadă pe parcursul anului petrecut împreună, părintele Cezar ne-a amintit acest lucru, și anume că trebuie să ne reluăm căutarea apei dătătoare de viață. Ne-a amintit că este mai important să fim "oameni", ne-a învățat că de cele mai multe ori este mai bine să evităm discuțiile decât să le creăm, ne-a arătat că disponibilitatea imediată de care a dat dovadă atunci când a fost chemat pentru a da o mână de ajutor, indiferent despre ce a fost vorba, face mai mult decât un râu de cuvinte.

Prânzul comunitar care a urmat Sfintei Liturghii, moment de agapă frățească, a fost ocazia și ultimilor mulțumiri și impresii reciproce, a ultimilor salutări și a promisiunilor de a ne păstra mereu în rugăciune, căci "aceasta este singura cale de a rămâne uniți, în drumul care duce către Dumnezeu, în care omul își găsește cu adevărat pacea și fericirea".

Mulțumindu-i încă o dată părintelui Cezar Chelaru-Dămoc pentru tot ceea ce a sădit în inimile noastre și ale copiilor noștri, îi dorim, după intenția părintelui capelan Iulian Herciu, ca drumul pe care îl va parcurge în continuare să fie un drum binecuvântat de bunul Dumnezeu în toți pașii, iar spiritul misionar care a fost pus în inima sfinției sale să crească din ce în ce mai mult.

Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească pentru tot binele adus comunității noastre!

Tatiana Ghiurcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 iulie: Torino: Liturghia de rămas bun a părintelui Cezar Chelaru-Dămoc
 


lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat