Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A trecut la Domnul Sr. Angela Maria (Anna Luzi), Surorile Campostrini

Sâmbătă, 8 iulie 2023, sr. Angela Maria (Anna Luzi) din cadrul Surorilor Minime ale Carității Mariei Îndurerate - Surorile Campostrini, a trecut la Domnul, înconjurată fiind de afecțiunea și rugăciunea surorilor comunității din Tămășeni.

Sr. Angela Maria s-a născut la 11 aprilie 1935, în Montesecco - Pergola (Italia), localitate unde Surorile Campostrini erau prezente de ani de zile la colegiu și orfelinat. S-a alăturat lor în luna mai 1956, conștientă fiind că această decizie o va consacra în întregime Domnului, răspunsul deplin la dorința sa cea mai profundă. Deja în noviciat s-a distins pentru fidelitatea sa generoasă. După ce a depus voturile temporare în 1959, cu mai multă dăruire s-a angajat să trăiască carisma de "soră minimă a carității Mariei durerilor", angajare confirmată cu bucurie în 1964, cu profesiunea sa perpetuă.

Sr. Angela Maria avea un punct fix în mintea și inima ei: să facă totul pentru dragostea lui Dumnezeu. Astfel și-a început și și-a continuat slujirea în diferitele comunități în care ascultarea a chemat-o: Seminarul Pontifical Minor - Roma, Casa Mamă - Verona, San Vitale - Bologna, întoarcerea la Casa Mamă - Verona.

În anul 1991 i s-a cerut să treacă granițele Italiei, iar în luna octombrie Surorile Campostrini au deschis o comunitate în România, unde sr. Angela Maria a rămas până la sfârșitul vieții sale pământești, arătându-și inima bună și generoasă, atentă, primitoare și dispusă să asculte, capabilă să înțeleagă și să împărtășească bucuriile și suferințele celuilalt. Rămâne acum în amintirea oamenilor pe care i-a întâlnit și i-a primit cu seninătate și disponibilitate, atentă să răspundă nevoilor copiilor și tinerilor din orfelinat, ale elevilor grădiniței, ale tinerelor în experiență vocațională. Sr. Angela Maria, umilă, simplă, dreaptă, transparentă în comunicare, de mare credință, dăruire, disciplină interioară, a știut să înfrunte dificultăți și responsabilități neobișnuite, susținută de unirea cu Cristos, în fiecare moment al zilei. Chiar și atunci când boala a început să-și arate efectele, sr. Angela Maria și-a păstrat seninătatea și abandonarea în mâinile lui Dumnezeu.

Celebrarea înmormântării va avea loc la Tămășeni, miercuri, 12 iulie 2023, la ora 10.00.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Sr. Anișoara Șandru, superioară generală
 


lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat