Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: Administrarea Mirului

A fost mare bucurie duminică, 2 iulie 2023, în comunitatea catolică din Răducăneni, când 84 de copii și adolescenți au primit sacramentul Sfântului Mir prin impunerea mâinilor și rugăciunea Preasfințitului Petru Sescu, episcop auxiliar, ajutat de pr. Isidor Iacovici, vicar episcopal, responsabil al Oficiului pentru Cler II (preoți care slujesc în străinătate). Au concelebrat trei preoți originari din Răducăneni, doi preoți oaspeți din alte parohii, precum și cei doi preoți ai parohiei gazdă.

"Vino Duhule Sfinte, peste noi revarsă, darurile tale".... a răsunat atât de puternic în comunitatea și biserica din Răducăneni.

Motivul sărbătorii a fost cu adevărat unul deosebit deoarece, 84 de copii și adolescenți au primit sacramentul maturității, Sfântul Mir. Atât pentru ei, cât și pentru nași, părinți și întreaga comunitate a fost un eveniment emoționant, plin de sentimente și trăiri puternice care s-au concretizat printr-o prezență atât de numeroasă la Sfânta Liturghie, dar și prin zâmbetele și implicarea lor în tot ceea ce a însemnat sărbătoare. De la învățarea și înțelegerea învățăturilor despre Dumnezeu, în special despre Duhul Sfânt, până la cea a cântecelor și a așezării în băncile casei Domnului.

Călăuziți de părintele paroh și părintele vicar, au reușit ca în această zi să fie cu adevărat soldați ai lui Dumnezeu, așa cum spunea la predică și Preasfințitul Petru Sescu, și să lupte cu iubire și curaj spre dobândirea darurilor Duhului Sfânt.

Duhul Sfânt, care lucrează în unitate perfectă cu Tatăl Ceresc și Isus Cristos, a devenit pentru comunitate un exemplu de urmat în a face vizibilă Biserica în comuniune cu păstorii ei (din iubire), marcată fiind și de prezența episcopului Petru Sescu în mijlocul poporului din Răducăneni, prezență care ne-a bucurat nespus de mult. Predica Preasfinției Sale a fost cu adevărat o felicitare plină de binecuvântări, transmisă de la inimă la inimă.

Cuvântul care ar descrie cel mai bine această zi ar fi "bucurie"... Da, bucurie. Copiii au transmis bucurie prin atitudine, soarele a adus bucurie prin mângâierea cu razele lui calde, păstorii Bisericii au întărit bucuria prin cuvintele lor pline de învățătură și laudă, prezența nașilor, a părinților și a întregii comunității a susținut bucuria. Chipurile copiilor au fost încărcate de emoții, dar și de bucurie, pentru că, după "antrenamentul" spiritual destul de îndelungat pe care l-au parcurs, s-au dispus sufletește în modul cel mai propice pentru a-l primi pe Duhul Sfânt. Ce bucurie! Ce bucurie s-a simțit în comunitatea din Răducăneni! O bucurie care nu dorește să dureze doar o zi, ci toată viața. S-a simțit cu adevărat cum aleile erau parcă pline de suflul Duhului Sfânt care, invocat de candidați, a coborât asupra satului nostru și a împrăștiat pacea, liniștea și bucuria.

Aducem mulțumiri tuturor preoților care au participat la Sfânta Liturghie și care au făcut-o cu adevărat solemnă prin prezența lor. Într-un mod cu totul special și părintelui Isidor Iacovici care ne-a adus în dar mesajul Sfântului Părinte.

Mulțumiri prezentăm și corului și celor care l-au pregătit cu sârguință, tinerilor Acțiunii Catolice și tuturor credincioșilor pentru toată munca depusă, sprijinul și devotamentul lor pentru ca această zi să fie cu adevărat unică și binecuvântată!

"În această zi frumoasă / Cu drag noi ne-amintim / Că în biserica noastră / Un sacrament sărbătorim. // Îți mulțumim, Duhule Sfânt / C-ai coborât încet și blând / Să umpli inimile tinere / De daruri și haruri divine."

Paula Giurgi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 iulie: Răducăneni: Administrarea Mirului

* * *

Înregistrarea video a acestei Liturghii va fi disponibilă în curând.


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat