Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Campus "Vara Împreună" la Centrul de zi "Maica Speranța"

În intervalul 26 iunie - 2 iulie 2023, s-a desfășurat campusul de vară numit "Vara Împreună" pentru copii, la Centrul de zi "Maica Speranța" din Barticești. Tema principală a acestui campus a fost inspirată de cartea "Pescărușul Jonathan". Cuvintele-cheie care au îndrumat activitățile și experiențele copiilor au fost: "Ascultă-ți inima! Desăvârșește-ți zborul!"

Am pornit călătoria noastră împreună cu pescărușul Jonathan luni dimineața. Programul acestei săptămâni s-a desfășurat între orele 9:00 și 12:00. Copiii au fost împărțiți în cinci echipe: Visătorii, Pescărușii, Îndrăzneții, Călătorii și Zburătorii. Pe parcursul întregii săptămâni, aceștia au avut parte de zile minunate, în care au învățat importanța lucrului în echipă și a colaborării. De asemenea, au descoperit semnificația competiției, corectitudinii și respectului.

Prin intermediul scenetelor care au ilustrat diverse aspecte ale temei propuse pentru fiecare zi, copiii au avut oportunitatea să învețe lecții prețioase din povestea pescărușului Jonathan. Aceștia au înțeles că nu trebuie să renunțe niciodată la visurile lor și că trebuie să-și găsească curajul interior pentru a se diferenția de mulțime și a se remarca, indiferent de critici sau opiniile negative ale celorlalți.

S-au organizat activități variate: atelier de cusături, lucru manual cu carton, cu plastilina și cu ghips, brățări confecționate cu fir, jocuri de competiție în aer liber și dansuri.

Scopul acestui campus a fost să ofere copiilor oportunitatea de a-și petrece timpul liber într-un mod plăcut și valoros, să se bucure de o perioadă minunată în timpul vacanței de vară, avându-l alături pe Isus, prietenul lor adevărat.

Sâmbătă, 1 iulie, copiii au lucrat împreună cu animatorii și organizatorii de la centru pentru a pregăti un mic spectacol. Această prezentare specială a fost dedicată părinților, bunicilor și tuturor celor care au dorit să participe și să se bucure alături de ei.

Duminică, 2 iulie, am participat cu bucurie la Sfânta Liturghie în biserica parohială "Sfântul Iosif Muncitorul", unde am mulțumit bunului Dumnezeu pentru toate darurile primite în această săptămână.

Transmitem sincere mulțumiri pr. paroh Marius Sabău pentru colaborarea, încrederea și sprijinul acordat în desfășurarea acestui campus. De asemenea, mulțumim pr. vicar Toma Dămătărc pentru prezența constantă în mijlocul nostru, ceea ce a adus o valoare adăugată experienței noastre.

Suntem recunoscători bunului Dumnezeu că acest campus a decurs bine și am putut oferi copiilor momente de bucurie creștină. Aducem mulțumiri speciale surorilor, personalului Centrului de zi "Maica Speranța", seminariștilor, animatorilor și tuturor binefăcătorilor care au contribuit la realizarea acestui eveniment și au adus zâmbete pe fețele copiilor. Să ne rugăm ca bunul Dumnezeu să-i binecuvânteze, să-i răsplătească pe toți și să-i ocrotească în tot ceea ce fac.

Sora Cecilia și sora Alina

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 iunie - 2 iulie: Barticești: Campus "Vara Împreună" la Centrul de zi "Maica Speranța"


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat