Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea preoților din generația 1996 cu episcopul auxiliar Petru Sescu

Marți, 27 iunie 2023, a avut loc la Casa de Reculegere "Gaudium et Spes" din Traian (NT) întâlnirea între episcopul auxiliar Petru Sescu și preoții absolvenți ai ITRC Iași în anul 1996.

La ora 10.00 ne-am bucurat să ne revedem șase dintre cei șapte preoți care activăm în Dieceza de Iași. Chiar dacă ne cunoșteam de 35 ani, am avut posibilitatea să ne împărtășim amintirile frumoase din întreaga viață. Ne-am amintit de parohii sau preoții care ne-au ajutat să descoperim chemarea la preoție și ne-au ajutat în momentele de încercare. Ne-am amintit de profesorii care ne-au ajutat să ne formăm în timpul studiilor la Seminarul din Iași, dar și de ziua hirotonirii, pe 24 iunie 1996.

Am împărtășit fiecare cum a lucrat Dumnezeu prin noi în primii ani de preoție, ca vicari parohiali, până când am primit misiunea de paroh cu mai multe responsabilități în diverse parohii.

Am auzit zilele trecute cuvintele lui Isus: "Tot ce vreți ca oamenii să facă pentru voi, faceți și voi pentru ei, căci aceasta este Legea și Profeții" (Mt 7,13). De la parohii noștri am învățat să respectăm colaboratorii și am reușit să lucrăm în echipă cu vicarii parohiali și cu ceilalți angajați. Mulți dintre noi am întâlnit modele de păstori în preoții din parohiile de origine, în profesorii de la Seminar sau în preoții întâlniți pe parcursul anilor de pastorație.

Majoritatea dintre noi am avut și momente de încercare și am simțit mâna Domnului care ne-a salvat și timpul pe care îl trăim acum îl considerăm un dar al Domnului (un timp împrumutat de Domnul) și îl folosim pentru slava Domnului și în slujba omului.

După prânz am avut posibilitatea de a cunoaște Casa de reculegere, bucurându-ne de noutățile din interior, dar și din exteriorul acestui așezământ bine adaptat activităților spirituale, dar și formative și recreative.

La ora 15.00 am celebrat împreună o Liturghie de mulțumire pentru toate harurile primite până acum, cerând de la Domnul binecuvântare și ajutor pentru viitor.

Mulțumim Preasfințitului Petru Sescu pentru timpul acordat comuniunii sacerdotale și tuturor confraților pentru că au răspuns acestei invitații de suflet. Mulțumim părintelui Felician Tiba, gazda noastră, pentru disponibilitate și pentru atmosfera creată. Domnul să ne însoțească mereu pe drumul vieții noastre pentru a-l putea face cât mai bine prezent pe Isus în misiunea încredințată!

Pr. Iosif Dămătăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 iunie: Traian: Întâlnirea preoților din generația 1996 cu episcopul auxiliar Petru Sescu


 

lecturi: 4.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat