Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Botoșani: Sărbătoarea hramului cu episcopul emerit Petru Gherghel

Duminică, 25 iunie 2023, comunitatea parohială din Botoșani a celebrat Sfânta Liturghie a hramului, invocând, prin mijlocirea Sfântului Ioan Botezătorul, harul de a ne trăi cu dedicare misiunea și vocația încredințată de Domnul: episcopi, preoți, persoane consacrate, credincioși laici, adulți și copii.

Ne-am bucurat de prezența părintească a Preasfințitului Petru Gherghel, episcop emerit, care ne-a încurajat în trăirea credinței noastre.

În cuvântul de învățătură, părintele Felician Tiba, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Familiei în Dieceza de Iași, ne-a invitat la bucurie, acea bucurie simplă de care mulți dintre noi au uitat, dar și la conștientizarea stării noastre de călători pe drumul credinței. Așa cum Sfântul Ioan Botezătorul, prunc în sânul Sfintei Elisabeta, care nu-l vedea pe Pruncul Isus din sânul Preasfintei Fecioare, dar s-a bucurat de prezența lui, la fel și noi, deși nu îl putem vedea cu ochii trupului în Sfânta Euharistie, aceasta nu îi micșorează prezența; Domnul rămâne în tabernacol pentru noi, merinde sfântă, cu care suntem hrăniți în călătoria până la Tatăl ceresc.

Prin prezența în jurul sfântul altar a preoților oaspeți din Decanatul de Bucovina și a celor care l-au însoțit pe Preasfințitul episcop emerit, a credincioșilor care ne-au călcat pragul bisericii, dar și prin unirea în rugăciune cu ascultătorii postului de radio ERCIS FM din întreaga dieceză și nu numai, ne-am simțit Biserică vie a lui Isus Cristos, am simțit că facem parte din minunatul trup viu al Domnului.

Ne dorim ca amintirea acestor momente de har să ne însoțească mult timp și să ne ajute să creștem și să fim întăriți în duh, asemeni sfântului nostru ocrotitor, Ioan Botezătorul.

Cristina Nesimuca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 iunie: Botoșani: Sărbătoarea hramului cu episcopul emerit Petru Gherghel

* * *


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat