Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea PS Petru Sescu cu preoții promoției 1997

Joi, 22 iunie 2023, cei opt preoți ai promoției 1997 de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași care activează în Dieceza de Iași s-au întâlnit cu PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian.

Într-o zi, Isus le-a spus apostolilor: "Veniți deoparte, într-un loc retras, și odihniți-vă puțin!" (Mc 6,44). La fel, Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, ne-a invitat acum câteva zile într-un loc retras ca să ne odihnim și ca să ne cunoaștem mai bine.

Am răspuns cu bucurie la inițiativa Preasfințitului, noi, preoții din promoția anului 1997, care aparținem de Dieceza de Iași, și ne-am prezentat joi, 22 iunie 2023, la ora 10 dimineața, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, lângă Roman.

Am fost prezenți toți: părintele Marcel Blaj, paroh de Butea, părintele Valentin Ciceu, paroh de Somușca, părintele Daniel Ghitiu, paroh de Gioseni, părintele Stanislav Cucharec, paroh de Solonețul Nou, părintele Iosif Mărtinaș, paroh de Schineni, părintele Anton Damian, paroh de Valea Mică, părintele Ionel Roșu, paroh de Pildești, și părintele Carmil Farțade, paroh de Siret.

Privind cu nostalgie în urmă, acum după 26 de ani de preoție, fiecare ne-am amintit și am povestit momente din perioada copilăriei, cum ne-a chemat Domnul spre viața de preoție, apoi momentele pline de bucurie, stres și peripeții din perioada seminarului și, desigur, anii de preoție în care ne-am străduit să ne asemănăm cât mai mult cu Bunul Păstor.

Noi, preoții, avem și misiunea de a-i asculta pe alții pentru a-i îmbărbăta sau alina. Așa a făcut Preasfințitul Petru Sescu cu noi, ne-a ascultat cu răbdare pe fiecare și ne-a îmbărbătat. Chiar dacă ne ținem tari... uneori, astfel de momente sunt foarte bine venite. Îi mulțumim Preasfințitului pentru inițiativa evanghelică pe care a avut-o în a ne asculta și încuraja în munca noastră pastorală.

După ce am vorbit pe rând și ne-am ascultat reciproc, i-am mulțumit bunului Dumnezeu concelebrând o Sfântă Liturghie și încheind această întâlnire cu o agapă frățească.

Pr. Carmil Farțade

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 iunie: Traian: Întâlnirea PS Petru Sescu cu preoții promoției 1997


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat