Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Londra: Hramul Comunității "Preasfânta Inimă a lui Isus" împreună cu nunțiul apostolic

Duminică, 18 iunie 2023, credincioșii din zona de est a Londrei au sărbătorit cel de al doilea hram al comunității românești, "Preasfânta Inimă a lui Isus", din Parohia "Saint Anne Line", South Woodford. Celebrarea euharistică a fost prezidată de un oaspete special: Înaltpreasfinția Sa arhiep. Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic al Vaticanului în Marea Britanie. Acesta a fost însoțit de secretarul Excelenței Sale, pr. Nathan Horne.

Li s-au alăturat la celebrare pr. Bartolomeu Blaj, parohul nostru, pr. Cristian Bălănean, din partea Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, și diaconul parohiei engleze, Alan Maire, care a vestit, pentru prima dată, Sfânta Evanghelie în limba română.

În timpul predicii în limba română, PS Miguel Buendía a scos în evidență istoricul sărbătorii Preasfânta Inimă a lui Isus. Tema principală a predicii a fost iubirea. Așa cum a spus Papa Francisc, "iubirea este comunicare, iubirea înseamnă a dărui mai mult decât a primi". Inima lui Isus este locul iubirii, o iubire generoasă și activă. "Iubiți-vă unii pe alții, așa cum eu v-am iubit pe voi."

Prin rugăciunile credincioșilor, cântece și daruri aduse la altar, credincioșii au întărit importanța și solemnitatea acestei sărbătorii.

Reprezentanți ai comunității engleze și ai comunității noastre au adus un cuvânt de mulțumire tuturor oaspeților și participanților.

La sfârșitul celebrării, PS Miguel Buendía a oferit o binecuvântare specială copiilor și întregii comunității, a sfințit crinii, cinstind astfel și sărbătoarea Sfântului Anton de Padova, celebrată cu câteva zile înainte.

Sărbătoarea a continuat în sala parohială, alături de oaspeți englezi și romani, cu bunătăți românești, pregătite cu drag de către membrii comunității.

Îi mulțumim Înaltpreasfinției Sale că a acceptat să fie alături de noi în această zi specială pentru comunitatea noastră, aceasta fiind cea de-a treia apariție publică în Marea Britanie.

Mulțumiri aducem și păstorului nostru, pr. Bartolomeu Blaj, care plin de energie și har ne îndrumă pe calea cea dreaptă, asemenea Păstorului cel Bun.

Mulțumiri călduroase sunt aduse tuturor participanților și întregii comunității "Preasfânta Inimă a lui Isus", pentru implicare și organizare, fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil.

Claudia Corduneanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 iunie: Londra: Hramul Comunității "Preasfânta Inimă a lui Isus" împreună cu nunțiul apostolic


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat