Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Adunarea generală a Consiliului General Internațional al Societății "Sfântul Vincențiu de Paul"

În perioada 13-17 iunie 2023, la Roma, a avut loc adunarea generală a Consiliului General Internațional al Societății "Sfântul Vincențiu de Paul" (SSVP). La această întâlnire au participat președinți din toată lumea, țara noastră a fost reprezentată de Ana Doboș, președinte național al Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul".

Prima zi a întâlnirii a început cu celebrarea Sfintei Liturghii concelebrată de pr. Tomaž Mavrič, CM, superiorul general al Congregației Misiunii și președinte al Comitetului Executiv al Familiei Vincențiene, și pr. Andrés Motto, CM, asistentul spiritual al Consiliului Internațional.

Lucrările au fost deschise de pr. Tomaž Mavrič și au continuat cu darea de seamă a domnului Renato Lima de Oliveira, președintele în funcție, și prezentarea candidaților la președinție. După masa de prânz au avut loc alegerile pentru cel de-al 17-lea președinte, acesta este Juan Manuel Buergo Gómez, din Spania. Succesiunea se va face pe 9 septembrie, la Paris, când este sărbătorit Fericitul Frederic Ozanam.

A doua zi am mers în vizită la Vatican unde am participat la celebrarea Sfintei Liturghii în bazilică. Ne-am rugat pentru continuitatea vocației de vincențian și pentru sănătatea Papei Francisc.

În următoarele zile s-au dezbătut și aprobat modificări la statut, darea de seamă a secretarului general, doamna Marie Françoise Salesiani-Payet, raportul financiar și bugetul pe 2023. În luările de cuvânt s-a pus accentul pe formarea permanentă a membrilor vincențieni: "Cine nu se formează se pierde" și pe invitarea tinerilor din comunitate de a face parte din conferințele noastre. Tinerii vincențieni de azi sunt adulții de mâine și așa se asigură continuitatea vocației de vincențian.

Sâmbătă, 17 iunie, s-au încheiat lucrările adunării generale cu o cină festivă și cu dorința de a trăi mai intens carisma vincențiană, să ajutăm săracul sufletește și trupește.

Ana Doboș,
președinte național
al Uniunii Asociațiilor Caritative
"Sfântul Vincențiu de Paul"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13-17 iunie: Roma: Adunarea generală a Consiliului General Internațional al Societății "Sfântul Vincențiu de Paul"


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat