Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Jubileu de 25 de ani de profesiune călugărească în Institutul diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele preot"

Sâmbătă, 17 iunie 2023, în cadrul Sfintei Liturghii celebrată în Biserica "Trupul și sângele Domnului" din Gherăești, la împlinirea a 25 de ani de viață consacrată, șase surori din Institutul diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele preot" i-au adus mulțumire lui Dumnezeu, reînnoindu-și cu bucurie angajamentul de slujire.

Surorile Simona Benedic (Livezi), Ana Ramona Celmare (Slănic Moldova), Dumitrița Alina Ciuchi (Roman), Monica Fabian (Brusturoasa), Cristina Imbrișcă (Gherăești) și Iuliana Sascău (Livezi) au deschis procesiunea de început a Sfintei Liturghii, însoțite fiind în fața altarului de către episcopul emerit Petru Gherghel, fondatorul institutului diecezan, împreună cu episcopul auxiliar Petru Sescu și un grup de 40 de preoți invitați.

Bucuria celebrării a fost împărtășită și de prezența a peste 50 de persoane consacrate, a familiilor surorilor, a prietenilor invitați și a multor credincioși, care au umplut biserica de cântec și sărbătoare, în ciuda faptului că până la momentul ofertoriului a lipsit curentul electric.

În cuvintele de introducere ale celebrării Preasfințitul Gherghel și-a exprimat, cu vie emoție, aprecierea și recunoștința pentru mărturia și fidelitatea surorilor în cei douăzeci și cinci de ani de slujire a lui Cristos și a Bisericii.

Lecturile, psalmul responsorial și rugăciunea credincioșilor au fost proclamate de către surorile sărbătorite, iar pentru oferirea darurilor au fost invitate persoane consacrate și din alte congregații ca semn de comuniune, prețuire și colaborare.

În cadrul predicii, PS Petru Sescu a vorbit despre chemarea la viața consacrată și despre bucuria celor care-i răspund și care, în ciuda dificultăților, rămân fideli până la capăt acestei chemări, încrezându-se mai mult în harul lui Dumnezeu decât în puterile proprii. Drumul vocației este asemenea drumului lui Abraham, care acceptă chemarea Celui care îi spune: "Ieși din țara ta, ieși din casa ta, ieși din neamul tău și mergi acolo unde te voi trimite eu". Fără a ști unde te trimite Dumnezeu, dar cu încredere în înțelepciunea și iubirea sa, se întâmplă lucruri minunate în viața celui consacrat. Având-o ca model pe Preasfânta fecioară Maria, care fără să înțeleagă întrutotul planul lui Dumnezeu, dar care a zis din toată inima: "Iată slujitoarea Domnului, fie mie după cuvântul tău", așa să fie și dăruirea noastră, trup și suflet în slujirea lui Dumnezeu în Sfânta sa Biserică.

După predică, surorile jubiliare și-au reînnoit voturile pe care le-au făcut la prima profesiune călugărească, voturile de castitate, sărăcie și ascultare pentru a trăi plinătatea iubirii, în comuniune fraternă pe drumul de credință către împărăția cerurilor.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, surorile au dat glas recunoștinței și gratitudinii față de toți cei care au contribuit într-un mod sau altul la chemarea, creșterea și maturizarea lor în iubirea și slujirea lui Dumnezeu și a Bisericii sale și pentru cei care au organizat frumoasa sărbătoare a acestei zile.

Episcopul emerit, PS Petru Gherghel, a adus și salutul episcopului de Iași, PS Iosif Păuleț, a mulțumit superioarei generale, sr. Regina Horvat, pentru grija, slujirea și dăruirea ei și a înmânat surorilor sărbătorite binecuvântarea din partea Sfântului Părinte Papa Francisc.

SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 iunie: Gherăești: Jubileu de 25 de ani de profesiune călugărească în Institutul diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele preot"

* * *

Înregistrarea video a acestei celebrărări:


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat