Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Sărbătoarea Copiilor din Decanatul de Bacău Est

Sâmbătă, 10 iunie 2023, Sărbătoarea Copiilor din Decanatul de Bacău Est a avut loc în Parohia "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Gioseni.

Programul a început dimineața, la ora 9.00. După sosirea participanților, la ora 9.30 a avut loc deschiderea sărbătorii cu un moment de rugăciune, după care s-a intonat imnul. Au urmat momente de bansuri și jocuri prin care copiii au avut ocazia să interacționeze și să se cunoască între ei.

La ora 10.10 a urmat cateheza ținută de părintele Alexandru Percu, responsabil al Oficiului pentru Vocații din Dieceza de Iași. Sfinția Sa le-a amintit copiilor și animatorilor importanța de a-l căuta pe Dumnezeu în toate activitățile lor. Părintele a subliniat exemplul sfinților care au alergat la Isus și care acum ne sunt ajutoare pentru a ajunge la sfințenie. Părintele a evocat cele trei vocații prin care putem să-l slujim pe Dumnezeu: vocația la căsătorie, vocația la preoție și vocația la viața consacrată. Toți suntem chemați ca în această viață să alergăm la Isus, care este izvorul adevăratei bucurii, spunea părintele.

După cateheză, a urmat un moment de repetiție la cor pentru pregătirea celebrării Sfintei Liturghii.

La ora 11.00 a început Sfânta Liturghie, celebrată de părintele decan, Adrian Gherghelucă, însoțit fiind de părintele paroh, Daniel Ghitiu, și de alți nouă preoți concelebranți.

Predica a fost rostită de pr. Alexandru Percu. A scos în evidență chemarea lui Samuel, din prima lectură, dar și exemplul Sfintei Fecioare Maria din evanghelie. În ambele cazuri, aceste persoane se grăbesc să vestească bunătatea lui Dumnezeu. Ele răspund afirmativ chemării lui Dumnezeu, prieteniei pe care el o adresează acestor persoane.

După celebrarea Sfintei Liturghii, toți copiii s-au îndreptat spre parcul din satul Gioseni, unde au servit prânzul și unde s-a desfășurat mai multe momente deosebite.

După servirea mesei de prânz, a urmat un spectacol organizat de copiii din Gioseni. Printre momente s-au numărat dansurile populare reprezentate de Ansamblul "Șerpoaica" și un program artistic de muzică populară, interpretă fiind Daria Hodea.

Momentul central a fost reprezentat de sceneta dedicată evenimentului Rusaliilor. În cadrul scenetei, mai mulți copii din Gioseni au scos în evidență momentul nașterii Bisericii, dar și importanța Duhului Sfânt în răspândirea credinței. Acest moment a venit ca un răspuns la anul pastoral dedicat cunoașterii și trăirii Duhului Sfânt în viața de credință.

A urmat intonarea unui cântec la chitară, intitulat "Nu e munte prea mare, nu e vale prea adâncă, nu-i pustiu prea uscat". Au cântat animatori și copii din Gioseni.

Între timp, au avut loc mai multe extrageri la tombolă, iar mulți copii s-au bucurat de premii.

După încheierea spectacolului, s-au desfășurat mai multe jocuri, în total 12. Copii au lucrat în echipe de câte doi și au avut ocazia să strângă, prin câștigarea jocurilor, câte 10 semnături. Cu acel bilet au putut participa la marea extragere a participanților la jocurile propuse. Și aici s-au acordat numeroase premii.

În parc s-a desfășurat și un târg de produse confecționate de copiii din Gioseni. Șepci, brățări, brelocuri, evantaie, baloane de săpun, kendama, popcorn și multe alte lucruri au bucurat pe cei prezenți la sărbătoare.

În încheiere, se cuvine să-i mulțumim bunului Dumnezeu pentru această zi deosebită, părintelui paroh, Daniel Ghitiu, pentru găzduire, dar și tuturor celor implicați pentru buna organizare a sărbătorii: preoților, surorilor, autorităților, animatorilor, tuturor persoanelor implicate și participanților. Fie ca această sărbătoare să aducă rod de viață veșnică!

Pr. Marian Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 iunie: Gioseni: Sărbătoarea Copiilor din Decanatul de Bacău Est


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat