Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Sărbătoarea Copiilor din Decanatul de Valea Siretului

Sâmbătă, 10 iunie 2023, a avut loc în Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iugani Sărbătoarea Copiilor din Decanatul de Valea Siretului.

Evenimentul a început în jurul orei 9:00 cu primirea copiilor, unde au participat aproximativ 700 de copii împreună cu animatorii lor. Aceștia au fost întâmpinați cu voie bună și muzică. După deschiderea sărbătorii de către părintele decan Petru Blaj, copiii au urmărit cu atenție o scenetă pregătită de către animatorii Parohiei Iugani. Sceneta, inspirată din parabola fiului risipitor, îl avea drept personaj principal pe Patrick, un tânăr care după ce trăiește o serie de eșecuri în fuga sa după bunurile materiale își dă seama că cel mai bine este să îl urmeze pe Isus.

După scenetă a avut loc o cateheză în care părintele Andrei Lorenț, din Congregația "Mica Operă a Divinei Providențe", i-a provocat pe copii să alerge după Isus și nu după lucrurile materiale ale acestei lumi. A urmat un laborator în care parohiile au fost împărțite în grupuri, urmând ca fiecare copil să primească o brățară din hârtie pe care să scrie lucrurile care îi apropie sau îi îndepărtează de Isus. În timpul zilei seminariștii Seminarului "Don Orione" din Iași și animatorii din Parohia Iugani au animat copiii cu ajutorul bansurilor.

La ora 11:30 a fost celebrată Sfânta Liturghie, acesta fiind prezidată de către părintele Daniel Bordea, vicar în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Fărcășeni. Predicatorul, părintele Andrei Lorenț i-a ajutat pe copii să înțeleagă cum pot ei astăzi să alerge la Isus. Liturghia a fost animată de către un cor mixt, format din copiii fiecărei parohii. După Sfânta Liturghie, copiilor le-a fost oferit prânzul, urmând ca la ora 14:00 să înceapă Festivalul Copiilor. În cadrul acestui festival fiecare parohie a participat cu un mic moment artistic, de la dansuri la diferite cântece și scenete. Între timp a avut loc și un concurs de desenat cu cretă pe asfalt unde fiecare parohie și-a exercitat talentul, tematica desenelor fiind "Aleargă la Isus".

Sărbătoarea s-a încheiat în jurul orelor 16:00, când după o poză de grup fiecare parohie s-a întors acasă.

Mulțumim tuturor persoanelor care s-au implicat în pregătirea acestei sărbători, în animarea și organizarea ei, părintelui paroh și decan Petru Blaj și părintelui vicar Flavian Ciuciu, dar mai ales comunității din Iugani, animatorilor și binefăcătorilor care au oferit un prânz copios fiecărui participant la această zi.

Silviu Emanuel Ungureanu

Mai multe fotografii de la acest eveniment au fost publicate pe site-ul Parohiei Iugani: www.parohiaiugani.ro


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat