Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răcăciuni: Administrarea Mirului

Cei 30 de candidați, tineri și adolescenți ai Parohiei Răcăciuni, s-au pregătit temeinic pentru primirea sacramentului Mirului. Timp de patru luni aceștia au aprofundat învățătura creștină din Catehism alături de părintele paroh, astfel fiind pregătiți pentru ziua cea mare din 10 iunie 2023, când aveau să-l primească pe Duhul Sfânt.

În jurul orei 10:00, candidații de la Mir erau pregătiți să-l întâmpine pe Preasfințitul Petru Sescu, care împreună cu ceilalți preoți a început Liturghia solemnă a tainei Sfântului Mir la ora 10:30. Au participat credincioși din comunitate, dar și din aproprierea comunității care au susținut prin rugăciunile și bucurie candidații.

Liturghia a fost acompaniată de corul format din candidați de la Mir alături de instrumente care au creat o atmosferă plină de iubire.

Predica a fost un foarte frumoasă cu multe cuvinte pline de iubire, de înțelepciune și devotament prin care Preasfințitul a explicat importanța darurilor și a sacramentului Mirului. După aceea Preasfințitul a oferit sacramentul mult așteptat.

La final, printr-o poezie, trei candidați și-au exprimat mulțumirea față de toată lumea care le-a făcut sărbătoarea frumoasă. Dar și părintele paroh Gabriel Bîrnat a împărțit cuvinte de mulțumire pline de iubire tuturor.

A fost o sărbătoare foarte frumoasă care nu se putea realiza fără acești tineri frumoși care au cântat, s-au pregătit și de-aceea îi felicităm pe fiecare în parte.

Câteva mărturii ale celor miruiți:

  • "Primirea sacramentului Mirului mi se pare un eveniment foarte important în viața unui creștin. Este momentul în care Duhul Sfânt coboară asupra noastră și, cu ajutorul lui, putem mărturisi cu tărie credința creștină. Eu personal am avut emoții pentru că urma să primesc a treia persoană a Sfintei Treimi, care îmi luminează mintea și sufletul. După ce am fost miruit, am început să simt o chemare spre a face fapte bune, chemare care sunt sigur că vine de la Duhul Sfânt, care nu vine cu mâna goală: el ne lasă șapte daruri foarte importante în viața unui creștin." (Ricardo)

  • "Primirea sacramentului Mirului a fost ceva splendid. Faptul că Duhul Sfânt s-a coborât asupra mea cu darurile sale în acel moment m-a făcut să mă simt ca nou-născută. După ce am primit Mirul, pot spune că toate emoțiile pe care le acumulasem înainte de a fi miruită au dispărut. Merită cele patru luni de pregătiri intense, unele fiind cu zâmbete, altele cu mai puține. Această zi îmi va rămâne întipărită mereu în minte." (Lavinia)

  • "La Mir am avut foarte mari emoții pentru că m-am străduit mult ca să îl primesc pe Duhul Sfânt. În timpul predicii am avut un sentiment de entuziasm și bucurie de parcă Duhul Sfânt plutea asupra noastră și ne dădea înțelepciune pentru a putea răspunde fără emoții la întrebările puse de episcop, iar la sfârșitul predicii, când am fost unși cu uleiul sfințit, atunci cu adevărat a intrat Duhul Sfânt în mine. Și am simțit o ușurare. Nu voi uita niciodată de această Sfântă Liturghie!" (Andrei)

Victor Teodor Ciciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 iunie: Răcăciuni: Administrarea Mirului


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat