Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Arini: Sărbătoarea Trupul și Sângele Domnului împreună cu PS Petru Sescu

Cu prilejul sărbătorii Trupul și Sângele Domnului, joi, 8 iunie 2023, comunitatea din Arini s-a bucurat de vizita PS Petru Sescu. Preasfințitul a fost primit cu mare căldură de parohul Petru Antonică și de oamenii comunității într-un cadru festiv, specific tradițiilor locului.

Sărbătoarea a început, desigur, cu Sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Sescu și animată de către copiii, alături de întreaga comunitate. La cuvântul de învățătură, episcopul ne-a vorbit despre taina Sfintei Împărtășanii - adevăratul Trup și Sânge al lui Isus Cristos, respectul pe care îl datorăm acestui sacrament, dar și minunile pe care Domnul le face în viețile fiecăruia dintre noi. Predica a fost însoțită de un exemplu din viața unui tânăr care a cunoscut bucuria iertării, sentiment pe care îl poate simți orice om căit care înțelege imensitatea harului lui Dumnezeu.

Înainte de binecuvântarea de final, a avut loc procesiunea cu Preasfântul Sacrament pe străzile satului, în jurul a trei stațiuni amenajate și pregătite conform tradiției. Sfânta Euharistie a fost însoțită de cântecele comunității, iar la fiecare stațiune toți cei prezenți se opreau pentru a se ruga și pentru a-l adora pe Isus prezent în mijlocul lor.

În centrul atenției au fost copiii care în urmă cu o săptămână l-au primit pentru prima dată pe Isus în sacramentul Sfintei Euharistii, iar în Joia Verde au venit din nou îmbrăcați în haine de sărbătoare și au animat procesiunea, împrăștiind petale de flori pe tot drumul parcurs.

Procesiunea, precum și Sfânta Liturghie, s-au încheiat la grota bisericii cu o ultimă rugăciune și binecuvântarea finală cu Preasfântul Sacrament.

Îi mulțumim PS Petru Sescu pentru bucuria solemnității trăite împreună, pentru cuvântul de învățătură și pentru vizita pe care a făcut-o comunității noastre. Îi mulțumim părintelui paroh pentru implicare și mobilizarea comunității. Le mulțumim copiilor pentru ca au animat atât de frumos această sărbătoare, dar și tuturor credincioșilor care au fost prezenți la acest moment important pentru comunitatea noastră. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți cu harurile sale și să ne întărească în drumul nostru de credință!

Valentin Țicloș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 iunie: Arini: Sărbătoarea Trupul și Sângele Domnului împreună cu Preasfințitul Petru Sescu


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat