Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Dărmănești: Sărbătoarea Copiilor din Decanatul de Moinești

În data de 10 iunie 2023, Sărbătoarea Copiilor a avut loc în Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Dărmănești, adunând copiii din parohiile Decanatului de Moinești. Tema întâlnirii a fost "Aleargă la Isus", aducând în prim plan prietenia cu Isus.

Întâlnirea a debutat cu primirea copiilor, urmat de un program de animare prin bansuri, cateheză, pregătirea cântecelor pentru Sfânta Liturghie, un mic program artistic, prânzul consistent la care copiii au mâncat pizza din bunăvoința binefăcătorilor, apoi au urmat jocurile, tombola și plecarea grupurilor.

Tema "Aleargă la Isus" se inspiră din tema încredințată de Papa Francisc. La cateheză, copiii au fost îndemnați de părintele Alin să hrănească prietenia cu Isus, fiind disponibili, acordând timp lui Isus, implicându-se în activitățile Bisericii. A alerga la Isus înseamnă să simțim cu sufletul, a aprinde dorința în inimă pentru a fi cu el.

Momentul culminant a fost Sfânta Liturghie în care copiii au avut ocazia de a participa activ alături de animatori, preoți și credincioși. După Sfânta Liturghie, a urmat un program artistic, pregătit cu multă atenție și dragoste, la care copiii au luat parte cu bucurie. Adresăm un gând de recunoștință, părintelui paroh Daniel Cimpu, celorlalți preoți participanți care au făcut posibilă această sărbătoare.

Spre final, copiii au fost îndemnați ca întorcându-se în comunitățile lor, apropierea de Isus să fie mai frumoasă, mai implicată.

Oana Vizitiu,
profesoară de religie

Câteva impresii împărtășite de copii:

  • "Pentru mine, această zi a fost foarte frumoasă și distractivă. Am participat cu bucurie și la Sfânta Liturghie. Am dansat împreună cu ceilalți copiii, am mâncat pizza. Cel mai mult mi-au plăcut jocurile. Au fost 15, dintre care am câștigat 11 și astfel am intrat într-o tombolă și am câștigat unul din cele 10 premii." (Eric - Dărmănești)

  • "Azi a fost o zi superbă! După o săptămână de repetiții a venit ziua cea mare! Am fost la biserică pentru a ne întâlni cu copiii din alte parohii, pe urmă am participat împreună la cateheză, apoi la Sfânta Liturghie! A fost o Liturghie foarte frumoasă! După ce s-a terminat Liturghia, am mâncat pizza. După masă, au început jocurile, iar eu am făcut echipă cu un alt copil. Din 15 jocuri am jucat 12 și am câștigat 8, iar Maria a câștigat 5. A fost o zi minunată alături de copii și oameni dragi! Mie mi-a plăcut cel mai mult jocul de ștafetă. De la această zi am rămas cu o energie enorm de frumoasă și am învățat ca nu contează dacă câștigi sau nu, important e că te-ai distrat." (Renata - Dărmănești)

  • "Eu în această zi m-am simțit foarte bine. A fost o zi minunată în care m-am distrat foarte mult. Predica preotului a fost foarte frumoasă si ușor de înțeles. Părintele ne-a spus că noi trebuie să fim prieteni cu Isus și să-i arătăm recunoștință și iubire. După această zi eu voi fi mai bună. Am înțeles faptul că trebuie să îi fiu recunoscătoare și mă voi ruga mai mult pentru aproapele meu. Mi-a plăcut foarte mult faptul că am cântat toți copiii în cor. M-am distrat la repetițiile pentru această zi plină de bucurie. Activitățile și jocurile din curtea bisericii au fost foarte distractive și am putut să comunic cu foarte mulți copii. M-a bucurat faptul că au fost animatori care au ajutat la organizarea acestui eveniment. Sper că această zi, ziua copilului, să se repete și anul viitor!" (Cristina - Dărmănești)

  • "Experiența pe care am trăit-o a fost una pe care nu o voi uita niciodată. Anul viitor mi-aș dori să particip din nou la Ziua Copilului și să-mi fac din nou prieteni. Jocurile au fost distractive și interesante. La final, a fost și o tombolă la care s-au câștigat dulciuri și jucării. Și să nu uit, pizza a fost cea mai bună." (Lucia-Francesca - Comănești)

  • "Această sărbătoare dedicată copiilor a fost pregătită foarte bine: animatorii au știut exact ce au de făcut, dansurile și activitățile au fost pregătite din timp. A fost o zi distractivă, plină de râsete și premii, unde toți copiii s-au distrat." (Ana-Maria - Comănești)

  • "Experiența de astăzi a fost una deosebit de frumoasă. Am fost primiți la Dărmănești de niște tineri foarte prietenoși. Sfânta Liturghie a fost foarte frumoasă deoarece s-au cântat cântece pe care noi nu le știam. Jocurile au fost foarte distractive. A fost o zi foarte interesantă. Mulțumim părintelui paroh pentru că a făcut posibilă și participarea noastră." (Mara - Comănești)

  • "O zi binecuvântată. În acest an, am sărbătorit ziua copilului într-un mare fel în Parohia Dărmănești unde s-a organizat. În prima parte a zilei ne-am distrat dansând cu animatorii, apoi am fost la cateheză și am făcut repetiții pentru cântecele de la Sfânta Liturghie. După Liturghie, am luat masa și vă spun cu sinceritate că pizza a fost cea mai gustoasă. Momentul cel mai așteptat a fost cel de joacă. Să vă explic regulile: în primul rând mi-am ales o parteneră. Am primit o foaie pe care erau notate cele 15 jocuri. Una dintre noi trebuia să câștige 10 jocuri pentru a intra la tombolă. M-am distrat pe cinste împreună cu ceilalți copii." (Medeea - Moinești)

  • "Pentru mine, Sărbătoarea Copiilor a fost cea mai frumoasă experiență. Mi-a plăcut foarte mult Biserica de la Dărmănești. Este foarte mare, primitoare și frumoasă. La această sărbătoare s-a organizat un concurs pe baza a 15 jocuri. M-am distrat de minune alături de ceilalți copii. Dansurile au fost minunate. Sf. Liturghie a reușit să ne unească și să ne apropie de Dumnezeu. Toți cei de acolo au fost atât de primitori și m-au făcut să mă simt bine. A fost o zi frumoasă de neuitat." (Daria-Maria - Moinești)

  • "Ziua copilului, o zi de har, alergând la Isus. Noi, copiii Parohiei Pustiana, mulțumim lui Isus pentru această minunată și de neuitată zi a copilului. Am alergat la Isus cu bucurie și nerăbdare, iar El ne-a primit cu brațele deschise și iubitoare. Am vrea să le mulțumim și animatorilor, preoților și întregii parohii Dărmănești care au făcut posibilă această întâlnire minunată. O întâlnire care a format prietenii noi și în care am regăsit prietenii vechi. Mulțumim, Doamne, că ne-ai dat o zi atât de deosebită!" (Diana - Pustiana)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 iunie: Dărmănești: Sărbătoarea Copiilor din Decanatul de Moinești


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat