Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Sărbătoarea Copiilor din Decanatul Bacău Sud

Sâmbătă, 3 iunie 2023, a avut loc în Parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Valea Mică, Sărbătoarea Copiilor din Decanatul Bacău Sud.

A fost necesară anticiparea sărbătorii copiilor întrucât pe 10 iunie era programat Sfântul Mir într-o parohie din acest decanat.

Programul a început la ora 9 cu primirea participanților, în număr de 476, copiii fiind împărțiți pe patru grupe încă de la intrare pe diferite culori: roș, galben, albastru și verde. A urmat la 9.30 rugăciunea de deschidere rostită de părintele decan Iosif Dămătăr. După ce copiii au participat cu entuziasm la un joc de cunoaștere, pentru a se cunoaște mai bine, a apărut un moment surpriză, sosirea Preasfințitului Petru Sescu, care a fost primit cu aplauze și multă bucurie. A urmat o scurtă repetiție la cor, urmată de Sfântul Rozariu, Litania Inimii lui Isus cântată și mai apoi de Sfânta Liturghie, la care părintele Octavian Nistor a purtat un frumos dialog cu copiii în cadrul predicii, legat de tema "Aleargă la Isus".

Le mulțumim copiilor din corul "Mesagerii bucuriei" din Valea Mare și instrumentiștilor din zona Bacău, care sub coordonarea lui Eduard Burga, fiul satului Valea Mică, au dat din timpul lor și s-au pregătit pentru animarea cântecelor din cadrul Sfintei Liturghii, venind și vineri seara la Valea Mică pentru a face o repetiție generală și pentru a participa totodată la Sfânta Liturghie.

Le mulțumim gazdelor care au pregătit prânzul pentru toți cei prezenți la sărbătoare, dar și binefăcătorului care a oferit câte o înghețată pentru fiecare copil și animator. După masă, programul a continuat cu "Târgul cu jocuri", jocuri și bansuri până la ora 16, când părintele decan a făcut rugăciunea de încheiere, iar fiecare grup s-a îndreptat spre comunitatea de care aparținea, dar nu înainte de a face o frumoasă fotografie de grup.

Nu în ultimul rând, îi mulțumim părintelui paroh Anton Damian, gazda noastră, credincioșilor și animatorilor din Valea Mică care s-au pregătit atât de bine, până la cel mai mic detaliu, dar și tuturor preoților și animatorilor care s-au implicat ca Sărbătoarea Copiilor să fie atât de reușită!

Ana Maria Farțade

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 iunie: Valea Mică: Sărbătoarea Copiilor din Decanatul Bacău Sud


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat