Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cremona: Hramul comunității catolicilor români și prezentarea noului responsabil

Duminică, 4 iunie 2023, comunitatea românilor catolici din Cremona a sărbătorit hramul, în sărbătoarea Preasfintei Treimi. Liturghia a fost prezidată de pr. Ionuț-Gabriel Giurgică, noul preot responsabil de păstorirea acestor credincioși, concelebrant fiind pr. Romeo Neculai.

Părintele Romeo l-a prezentat comunității pe pr. Ionuț, care a primit deja numirea de responsabil al comunității noastre, în mod oficial începând cu luna septembrie. Mulțumim episcopului Iosif Păuleț și episcopului auxiliar Petru Sescu că au făcut posibil să avem un păstor în mijlocul nostru.

Am avut și bucuria de a-i avea alături și pe frații noștri români de la Torino, care au ținut să ne fie alături și să pledeze în favoarea părintelui Ionuț care i-a păstorit timp de trei ani.

După Sfânta Liturghie a hramului ne-am întâlnit în oratoriu pentru a ne cunoaște, pentru a-l cunoaște mai bine pe părintele Ionuț-Gabriel și pentru a petrece împreună sărbătoarea hramului, construind o relație de prietenie și iubire ca aceea a Sfintei Treimi.

Multă emoție în această zi de sărbătoare, dar și de mulțumire pentru că avem posibilitatea să avem din nou un preot și păstor care să ne fie alături pe aceste meleaguri italienești și să ne simțim ca acasă chiar și din depărtare.

Cum spunea părintele Ionuț-Gabriel în cadrul Sfintei Liturghii un foarte frumos citat al Sfintei Tereza de Calcutta, precum că el este ca un creion în mâna lui Dumnezeu, creionul având o valoare mai mare sau mai mică depinzând de mâna cu care a fost condus, și anume... în mâna unui om obișnuit poate fi un simplu creion de desenat sau mâzgălit, dar în mâna unui artist poate fi o operă de artă. Iar părintele ne-a îndemnat să urmăm și noi acest moto: să fim ca un creion, lăsându-ne pe mâna lui Dumnezeu care poate crea cu noi și prin noi lucruri extraordinare.

Valoarea creionului depinde de noi ca o comunitate, să știm să apreciem acest dar, câtă valoare îi dăm, cât ne implicăm, pentru a face tot posibilul să pășim și să parcurgem acest drum împreună și să creștem împreună devenind o familie.

Am văzut în această perioadă, mai precis în aceste luni, cât de greu este să nu avem un preot în comunitate și îi suntem profund recunoscători părintelui Ionuț-Gabriel pentru disponibilitatea și sacrificiile pe care le face din iubire și cu entuziasm pentru a fi în mijlocul nostru, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără intermediul părintelui Romeo care în tot acest timp ne-a fost alături și ne-a susținut moral și spiritual și a făcut în așa fel încât, cu ajutorul celor ce s-au implicat, acest moment să fie posibil și să devină realitate.

Cu acest prilej ne bucurăm că am avut ocazia să-l cunoaștem pe părintele Romeo Neculai și că ne-a făcut să ne simțim ca acasă de sărbătorile Crăciunului și a Paștelui. Îi mulțumim din inimă pentru gândurile, sfaturile bune și predicile minunate cu care ne-a îmbogățit spiritual. Noi îi dorim ca Domnul să îi fie alături întotdeauna și să-i călăuzească fiecare pas cu lumina sa.

Elena Adam

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 iunie: Cremona: Hramul comunității catolicilor români și prezentarea noului responsabil


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat