Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Funeraliile sorei Carla Del Gaudio

Sr. Carla Del Gaudio, din Congregația "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege", trecută la cele veșnice la 2 iunie 2023, în Spitalul Județean din Piatra-Neamț a fost condusă pe ultimul drum, în comunitatea din Piatra Neamț, luni, 5 iunie 2023. Liturghia de înmormântare a fost prezidată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

La altarul euharistic au fost prezenți pr. Petrică Dăncuț, paroh al comunității și decan de Piatra Neamț, pr. Sebastian Bilboc, decan de Roman, pr. Cristian Gălățanu, responsabil al Asociației Caritas Roman, pr. Ubaldo Oliviero, OFMCap, pr. Cristian Blăjuț, OFMConv., vicar episcopal cu secțiunea viața consacrată, pr. Alexandru Olaru, OFMConv. și alți preoți concelebranți.

Salutându-i pe cei prezenți la înmormântare, episcopul Petru Sescu i-a invitat pe cei prezenți la comuniune fraternă de credință și rugăciune, amintind rolul speranței noastre în Înviere.

Acestui prim moment i-a urmat prezentarea datelor biografice de către sora Gabriela Cibotariu. În ilustrarea întregii misiuni pe care sora Carla a desfășurat-o pe parcursul vieții sale, atât în Italia, cât și în România, s-au evidențiat dăruirea și devotamentul exemplar evangheliei lui Cristos, Bisericii și congregației, implicarea sa în formarea tinerelor care se apropiau de viața consacrată, cât și faptul că a rămas în memoria tuturor ca un exemplu de slujire discretă, generoasă și concretă.

Predica a fost rostită de pr. Benone Farcaș, paroh al comunității "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași. Propunând imaginea lui Isus care lăcrimează la mormântul prietenului său Lazăr, am fost îndrumați să transformăm lacrimile noastre spre credința în Înviere, credință care a călăuzit-o pe sora Carla în trăirea consacrării ei pentru mai bine de 50 de ani. Fără a transforma cuvântul de învățătură într-un nejustificat imn de laudă la adresa răposatei, părintele Benone a scos în evidență dimensiunea maternă a slujirii sorei Carla, maternitate care a manifestat-o în relațiile cu toți cei care au cunoscut-o, copii, surori, preoți, educatori etc. Nu în ultimul rând a fost evidențiată maniera în care sora Carla a știut, imitându-l pe Cristos, să se facă una cu cei pe care i-a slujit, să facă vie carisma fondatorilor Institutului Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege în societatea, cultura și biserica noastră locală, până într-acolo încât a ales să fie înmormântată în pământul nostru.

După liturgia euharistică și ritul împărtășaniei, a luat cuvântul sora Felicia Mihai, superioara locală a comunității din Piatra Neamț, care la rândul ei a mulțumit delegației din Italia, reprezentată prin sora Mariagrazia Sorrentino și sora Daniela Demșa. Ele au exprimat salutul lor de condoleanțe și împărtășirea frățească din partea superioarei generale, sora Leonia Buono, și a Consiliului General al institutului. De asemenea, sora Felicia a mulțumit cadrelor didactice, copiilor și părinților Grădiniței "Cristos Rege" pentru omagiul adus și pioasa amintire, prietenilor, binefăcătorilor și tuturor acelora care au însoțit-o pe sora Carla în timpul activității sale neobosite.

A urmat apoi un cuvânt de mulțumire din partea unei reprezentante, prin care s-au exprimat sentimentele de gratitudine și recunoștință în numele părinților și foștilor copii îngrijiți și educați la Grădinița "Cristos Rege", în semn de aleasă prețuire și autentică mărturie a întregii sale staturi: de om, de creștină, de persoană consacrată.

După binecuvântarea finală, sora Carla a fost însoțită de toți cei prezenți la cimitir, unde a fost înmormântată.

Să o răsplătească Domnul Isus Cristos, Regele Universului, cel căruia i-a oferit întreaga sa viață și să o facă vrednică de fericirea celor care văd fața lui Dumnezeu!

Surorile Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 iunie: Piatra Neamț: Funeraliile sorei Carla Del Gaudio

* * *

A trecut la Domnul sora Carla Del Gaudio, MSCR


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat