Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Admitere la Seminarul Mare Diecezan din Iași, sesiunea de vară 2023

Vocația, chemarea Domnului, este un har, un "dar gratuit" și, în același timp, este un angajament de a merge în lume pentru a vesti evanghelia, o misiune care este "o sursă de viață nouă și de bucurie adevărată". Aceste gânduri ne-au fost transmise de către Papa Francisc în Mesajul pentru Ziua mondială de rugăciune pentru vocații, ajunsă în anul 2023 la cea de-a 60-a ediție.

Având mare încredere în generozitatea lui Isus, Bunul Păstor, care oferă în continuare oamenilor darul chemării la viața preoțească, și în acest an Seminarul nostru își deschide porțile pentru cei care doresc să urmeze acest drum.

În perioada 10-12 iulie 2023 are loc înscrierea. Aceasta se va putea face telefonic sau printr-un e-mail trimis pe adresa secretariatului Seminarului (secretar@itrc.ro).

Joi, 13 iulie 2023, începând cu ora 10.00, candidații vor avea o întâlnire și un colocviu vocațional cu preoții formatori, la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași. După susținerea colocviului vocațional, cei care vor fi declarați admiși se vor înscrie la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Informații mai detaliate se pot obține de pe situl Institutului Teologic Romano-Catolic (www.itrciasi.ro) și de la secretariatul institutului.

Îi rugăm pe preoți să transmită mai departe acest anunț despre admitere. Pe această cale, în numele întregii comunități a Seminarului Mare Diecezan din Iași, îi salut și le mulțumesc pentru tot sprijinul pe care îl oferă pentru formarea viitorilor preoți. Un gând de recunoștință se îndreaptă și către toate comunitățile parohiale și către familii, pentru ajutorul material și rugăciunile oferite pentru Seminar.

Vă mulțumim și vă asigurăm de rugăciunile noastre!

Programul admiterii, sesiunea de vară 2023

  • Miercuri, 12 iulie 2023, până la ora 19.00, candidații care doresc să vină în seara precedentă colocviului de admitere se vor putea prezenta la Seminar, având asupra lor dosarul cu documentele cerute pentru înscrierea la Seminar și la Facultatea de Teologie Romano-Catolică. Candidații vor beneficia de masă și găzduire peste noapte.

  • Joi, 13 iulie 2023, începând cu ora 10.00, candidații vor susține un colocviu vocațional în fața echipei formative, la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași.

  • După susținerea colocviului vocațional, cei care vor fi declarați admiși se vor înscrie la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași, întrucât pregătirea intelectuală a seminariștilor se desfășoară în cadrul acestei instituții de învățământ.

  • Dacă din diferite motive cineva nu se poate prezenta la colocviul vocațional din ziua de 13 iulie, poate veni într-una din zilele următoare până pe data de 15 iulie 2023, la ora 10.00, anunțând telefonic intenția de a veni.

O a doua sesiune de admitere va fi în septembrie 2023.

*** Pentru colocviul vocațional, candidații vor trebui să pregătească tematicile prezente în Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri - YOUCAT, Editura "Sapientia", 2012.

Informații mai detaliate se pot obține de pe situl Institutului Teologic Romano-Catolic (www.itrciasi.ro) și de la secretariatul institutului: str. Th. Văscăuțeanu, 6, 700462 - Iași; telefoane: secretariat: 0232 225228, e-mail: secretar@itrc.ro. Persoane de contact: pr. Gabriel-Iulian Robu (tel. 0754.299.547) și pr. Cristian Bîrnat (tel. 0742.545.218).

Acte necesare la înscriere:

  • Diploma (sau adeverință) de bacalaureat;

  • Foaie matricolă a anilor de liceu;

  • Adeverință medicală tip;

  • Certificatul de naștere și o copie după certificatul de naștere;

  • Certificat de căsătorie religioasă a părinților;

  • Certificatul de botez și de mir;

  • Scrisoare de caracterizare din partea parohului (trebuie prezentată la colocviul vocațional);

  • Scrisoare de caracterizare din partea superiorului (dacă provine de la alte seminarii)

  • Cerere de înscriere (se completează în momentul înscrierii);

  • Patru fotografii (tip buletin);

  • Copie după Cartea de identitate;

  • Dosar plic.

Pr. Ștefan Lupu
rector


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat