Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A trecut la Domnul sora Carla Del Gaudio, MSCR

În dimineața zilei de vineri, 2 iunie 2023, s-a întors la casa tatălui ceresc sr. Carla Del Gaudio, din Congregația "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege", internată la Spitalul Județean din Piatra-Neamț în urma agravării stării de sănătate din ultima perioadă. În luna martie a acestui an împlinise vârsta de 79 de ani și ar fi trebuit să împlinească, pe 21 septembrie, 54 de ani de viață consacrată.

Sora Carla Del Gaudio s-a născut în Italia, la Castellammare di Stabia, provincia de Napoli, pe data de 22 martie 1944. A cerut să intre în Congregația "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege" pe data de 10 martie 1966 și a fost primită de către Madre Franceschina Tuccillo, superioară generală.

A început noviciatul pe data de 24 septembrie 1967, în comunitatea religioasă de la San Giuseppe Vesuviano (NA). A făcut profesiunea temporară, pe 21 septembrie 1969, în prezența superioarei generale, sora Franceschina Tuccillo, și a Excelenței Sale Adolfo Binni, episcop de Nola, anticipând profesiunea perpetuă din motive de sănătate, pe data de 19 decembrie 1971, în prezența Excelenței Sale Guerino Grimaldi, arhiepiscop mitropolit de Salerno, și a superioarei generale.

Sora Carla a oferit slujirea sa discretă și fidelă lui Dumnezeu și surorilor, în Italia, între anii 1969 și 1993, în casele de la Santa Maria in Portico, Castellammare di Stabia și Frattamaggiore, asistând și îngrijind copiii de la grădiniță cu atenție și iubire de mamă, cultivând relații de colaborare cu familiile acestora. A trăit în comunitățile de surori cu dăruire și responsabilitate, iar pentru surorile mai tinere avea mereu o generoasă disponibilitate în a contribui la formarea lor la viața consacrată, insuflându-le dorința exemplară de a sluji lui Dumnezeu și aproapelui.

Prezența Congregației "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege" este strâns legată de activitatea misionară a Bisericii Universale care, în virtutea mandatului primit de la fondatorul ei Isus Cristos, continuă să ducă evanghelia carității în orice parte a lumii, până la periferiile existențiale.

Fidelitatea față de carisma fondatorilor, pr. Sosio del Prete și sr. Antonietta Giugliano, a conturat simțământul spiritual și apostolic, de-a lungul căruia s-a dezvoltat familia religioasă a Micilor Slujitoare ale lui Cristos Rege. Institutul, în interiorul marelui arbore franciscan, și-a actualizat în mod constant propria misiune față de noile sărăcii, față de cererile Bisericii, față de întrebările despre sens ale lumii contemporane deschizându-și porțile spre alte națiuni.

Congregația și-a început activitatea în România în anul 1993, în perioada imediată post-comunistă, stabilindu-se într-un prim moment la Piatra Neamț, unde a început construirea unei grădinițe și implementarea unui proiect educativ în rândul copiilor familiilor ce proveneau din medii defavorizate.

La jubileul de 50 de ani
de viață consacrată
În anul 1993, sora Carla, însuflețită de spirit misionar, a venit în România la Piatra Neamț împreună cu alte două surori, sr. Ines Cianci și sr. Tania Botta, unde și-a continuat slujirea în mijlocul copiilor și a credincioșilor din comunitatea parohială.

Cristos, Regele universului, centrul carismei specifice institutului, a fost slujit de sora Carla nu doar prin viața spirituală de rugăciune și caritate, ci și prin fraternitatea surorilor, cu care a știut să țese raporturi de afecțiune și stimă reciprocă. Activitatea sa neobosită la grădinița de copii, vizitarea familiilor sărace, formarea umană și religioasă a tinerelor care se apropiau de viața consacrată, atenția deosebită pentru persoanele cu dizabilități și cei săraci au fost prioritatea esențială al apostolatului său.

Îi mulțumim sorei Carla pentru dăruirea și devotamentul exemplar față de evanghelia lui Cristos, Biserică și congregație, rugându-l pe bunul Dumnezeu să o răsplătească pentru tot binele făcut și pentru modelul de viață consacrată lăsat nouă.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Liturghia înmormântării va fi luni, 5 iunie 2023, la ora 11, în Biserica "Sfântul Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț.

Surorile Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat