Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea PS Petru Sescu cu preoții promoției 2001

Marți, 30 mai 2023, preoții promoției 2001 s-au întâlnit cu episcopul auxiliar al Diecezei de Iași, PS Petru Sescu.

Dând curs invitației adresate de către PS Petru Sescu, preoții promoției 2001 ce își împlinesc slujirea în Dieceza de Iași, anume: pr. Sebastian Bilboc ("Sfânta Tereza" - Roman), pr. Anton Diacu (Pustiana), pr. Adrian Gherghelucă (Bijghir), pr. Bogdan Herciu (Valea Lupului), pr. Iosif Iacob (Caritas Iași), pr. Eduard Soare (Rădăuți), pr. Andrei Varga (Valea Seacă), s-au reunit la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian cu dorința de a petrece câteva clipe împreună.

Chiar de la intrare am fost întâmpinați cu o deosebită amabilitate de gazdă, pr. Felician Tiba, ce ne-a oferit cu generozitate spațiul pentru întâlnirea propriu-zisă, cel pentru prânzul fratern și spațiul sacru al capelei pentru celebrarea Sfintei Liturghii.

După salutul de început, Preasfințitul a deschis întâlnirea invitându-ne să ne prezentăm în câteva cuvinte itinerariul nostru sacerdotal. Pentru a ne încuraja, Excelența Sa ne-a oferit propria mărturie despre itinerariul vocațional și sacerdotal din care s-au putut desprinde încrederea în Dumnezeu și eficacitatea rugăciunii făcute cu credință.

Într-o atmosferă de colegialitate și bună dispoziție i-au urmat, rând pe rând, fiecare dintre preoții prezenți care au surprins din istoria propriei chemări și slujiri, aspectele particulare ce i-au motivat și însuflețit în cei aproape 22 de ani de slujire în via Domnului.

De asemenea, în dialogul avut, au fost exprimate deschis și sugestii ce ar putea să aducă o mai mare eficacitate a muncii pastorale având în vedere diferențele ce pot exista de la o comunitate la alta.

La sfârșit am adus mulțumire lui Dumnezeu pentru preoția primită prin jertfa Sfintei Liturghii prezidată de episcopul auxiliar Petru.

O mulțumire deosebită aducem Preasfințitului pentru această frumoasă inițiativă și părintelui Felician Tiba pentru ospitalitate!

Pr. Sebastian Bilboc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 mai: Traian: Întâlnirea PS Petru Sescu cu preoții promoției 2001


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat