Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea PS Petru Sescu cu preoții care au ajuns la "majoratul preoției" - promoția 2005

Joi, 25 mai 2023, preoții promoției 2005 s-au întâlnit cu episcopul auxiliar al Diecezei de Iași, PS Petru Sescu.

Întâlnirea a debutat cu salutul online transmis de cei doi preoți ai promoției care activează în străinătate (pr. Ciprian Tiba - Germania și pr. Cătălin-Cristian Burcă - Italia). Episcopul i-a încurajat și le-a transmis dorința de a-i întâlni când va fi posibil acasă în dieceză.

Cuvintele de început transmise de episcop celor prezenți au subliniat importanța comuniunii dintre preoți și susținerea reciprocă necesară pentru ca fiecare să aibă roade cât mai bune în munca de apostolat. După ce Preasfințitul a prezentat momentele importante ale drumului său sacerdotal și ce anume l-a ajutat să-și împlinească slujirea, rând pe rând preoții prezenți au vorbit despre experiențele lor personale din viața de preot care i-au provocat, i-au ajutat și le-au dat curajul de a urma misiunea pe care Dumnezeu le-a încredințat-o până în prezent.

Preoții prezenți au fost: pr. Paul Agu (Bogata), pr. Claudiu Robu (Liceul Catolic "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Iași), pr. Eduard Pătrașcu (Traian, NT), pr. Romeo Neculai (vicar judecătoresc), pr. Daniel Budău (Centrul Medical Barticești), pr. Daniel Iacobuț (Iași - AMD), pr. Antonio-Vasile Popescu (Văleni) și pr. Iosif Tiba (Tomești).

La solicitarea episcopului de a preciza câteva sugestii și propuneri pentru bunul mers al vieții pastorale din dieceză a urmat un dialog deschis în care preoții au exprimat gândurile și opiniile lor despre ce anume ar fi mai important pentru a îmbunătăți și a înmulți roadele muncii pastorale.

Momentul central al întâlnirii a fost celebrarea Sfintei Liturghii alături și de preoții prezenți la Traian pentru cursurile de formare permanentă. La predică Preasfințitul a subliniat importanța unității și a susținerii dintre preoți pentru urmarea cu fidelitate a vocației primite de la Dumnezeu.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru vocația dăruită, pentru toate momentele pe care le oferă pentru a fi împreună, mulțumim Preasfințitului pentru inițiativa frumoasă de a-i întâlni pe preoții fiecărei generații, de a-i asculta, încuraja, îndruma și susține în munca lor!

Pr. Iosif Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 mai: Traian: Întâlnirea PS Petru Sescu cu preoții promoției 2005


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat