Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Moinești: Sfințirea capelei mortuare de la Pietrosu și deschiderea misiunilor populare

Joi, 18 mai 2023, în sărbătoarea Înălțării Domnului, filiala Pietrosu a Parohiei Moinești s-a bucurat de un eveniment unic și de neuitat. Acest eveniment a constat în prezența PS Petru Sescu care a prezidat Sfânta Liturghie, după care a sfințit capela mortuară. În aceeași zi, seara, în biserica parohială din Moinești, PS Petru a prezidat și Sfânta Liturghie de deschidere a misiunilor populare în cadrul zilelor premergătoare de pregătire pentru sărbătoarea hramului, ținute de pr. Petru-Sebastian Tamaș.

În dimineața sărbătorii Înălțării Domnului, comunitatea de la Pietrosu s-a mobilizat și împreună la ora 10.45 l-au întâmpinat cu bucurie pe PS Petru Sescu care a transmis salutul său cordial, după care, la invitația părintelui paroh, a prezidat Sfânta Liturghie, iar la predică Preasfințitul Petru a încurajat credincioșii spunându-le că, așa cum Isus, deși s-a înălțat la cer, nu i-a părăsit pe apostoli pentru că l-a trimis pe Duhul Sfânt, nici pe noi nu ne-a părăsit, întrucât mereu este prezent între noi până la sfârșitul veacurilor prin cuvântul Sfintei Scripturi, prin pâinea și vinul care prin puterea Duhului Sfânt se transformă în trupul și sângele său și vine în inimile noastre pentru a ne înflăcăra, pentru a ne face adevărați apostoli. Paradisul trebuie început încă de aici de pe pământ. Fiecare dintre noi avem diferite momente pe care trebuie să le simțim ca pe niște mici frânturi de paradis care se vor desăvârși atunci când vom fi împreună pentru totdeauna cu Cristos.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh i-a mulțumit PS Petru Sescu pentru prezența sa, autorităților locale și constructorului pentru ridicarea capelei mortuare și, nu în ultimul rând, comunității pentru mobilizarea și participarea lor la acest eveniment.

Imediat după Liturghie, PS Petru a binecuvântat și sfințit capela mortuară, iar la final părintele paroh a făcut un prohod solemn pentru toții răposații și eroii care se odihnesc în cimitirul din jurul bisericii de la Pietrosu.

Seara, la ora 17, înainte de Sfânta Liturghie, PS Petru, ca un bun păstor, a intrat la scaunul de spovadă, pentru a oferi celor dornici posibilitatea de a le fi iertate păcatele și a începe astfel zilele de misiuni populare cu sufletul curat și pregătit pentru sărbătoarea hramului.

La ora 18, a început Sfânta Liturghie de deschidere a misiunilor populare cu tema "Cu Isus în cer", ținute de pr. Petru-Sebastian Tamaș. Aceste zile, spunea părintele la predică, au menirea de face să crească în fiecare dintre noi dorința de sfințenie care e alimentată de sacramentul Spovezii ce are ca rol angajarea noastră de a deveni mai buni. Spovada este sacramentul care ne deschide drumul spre schimbare. A ajunge în cer, a fi sfânt este cel mai mare ideal pe care-l poate avea un om.

La sfârșitul Liturghiei de deschidere a misiunilor, părintele paroh i-a mulțumit PS Petru pentru că întreaga zi și-a rezervat-o pentru a fi alături de comunitatea din Moinești, atât la Pietrosu, cât și la parohie, a mulțumit autoritățile locale prezente, părintelui predicator care deja prin primele sale cuvinte de învățătură de la predică i-a înflăcărat pe toți cei prezenți la Sfânta Liturghie și, nu în ultimul rând, părintele paroh le-a dorit tuturor celor care vor participa la aceste misiuni populare zile binecuvântate și pline de har.

Pr. Ciprian Miclăuș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 mai: Moinești: Sfințirea capelei mortuare de la Pietrosu și deschiderea misiunilor populare


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat