Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Verona: Românii catolici din Parma în vizită la cei din Verona și în pelerinaj la Sanctuarul "Madonna della Corona"

Comunitatea catolicilor români din Parma a participat la un pelerinaj la Sanctuarul "Madonna della Corona", duminică, 14 mai 2023, alături de comunitatea catolicilor români de la Verona.

Sfânta Liturghie, de la ora 11:30, a fost prezidată de pr. Cristian Cătălin Burcă, parohul comunității din Verona, în Biserica "San Pio X". Lecturile, psalmul și rugăciunile au fost rostite alternativ de ambele comunități, iar la ofertoriu acestea s-au prezentat în același mod alternativ cu darurile la altar.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a urmat o agapă frățească, după care cele două comunități s-au unit pentru a merge împreună în pelerinaj la Sanctuarul "Madonna della Corona", unde s-au rugat, au cântat și s-a meditat Sfântul Rozariu împreună.

Ca în fiecare an, comunitatea catolicilor din Parma obișnuiește să facă un pelerinaj în luna mai pentru a o cinsti pe Maica Domnului și pentru a-i arăta cât de mult este iubită și peste hotare de către fiii săi.

Pr. Cristian, la începutul Sfintei Liturghii, a urat în primul rând "Bun venit" fraților catolici români de la Parma încântat de prezența lor și de trăirea credinței în mijlocul comunității.

La predica părintele a citat din cântecul: "Ce bine e când frații în Domnul se iubesc / Și-n dragoste și pace în lume viețuiesc".

Scoțând în evidență importanța comuniunii, armoniei și iubirii dintre frații români plecați peste hotare.

Comunitatea catolică română din Parma ține să-i mulțumească din inimă părintelui Cristian, împreună cu comunitatea sa din Verona, pentru primirea călduroasă cu care au fost întâmpinați și cu care au fost primiți în mijlocul lor, pentru ospitalitatea și iubirea frățească de care au dat dovadă, făcând în așa fel încât fiecare să se simtă ca acasă.

A fost un schimb de experiență foarte frumos unde mărturia de credință nu a lipsit, a unit cele două comunități sub semnul credinței și al iubirii față de Dumnezeu și Maica Domnului, dar și față de aproapele

A fost o zi foarte frumoasă chiar dacă timpul nu a fost prea favorabil, dar așa cum a spus părintele Cristian: "A fost o zi plină de har, sub ocrotirea mamei noastre cerești!"

Ana Claudia Andrici

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 mai: Verona: Românii catolici din Parma în vizită la cei din Verona și în pelerinaj la Sanctuarul "Madonna della Corona"


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat