Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou (Rediu II): Jubileul de 25 de ani de fidelitate în vocație al sorei Ana Bolog

Duminică, 14 mai 2023, Surorile Benedictine ale Divinei Providențe din Oituz au celebrat jubileul de 25 de ani de profesiune călugărească al sorei Ana Bolog, în satul ei natal, în comunitatea din Parohia Satu Nou (Rediu II), cu hramul "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată", din comuna nemțeană Bâra.

Sfânta Liturghie a început cu o procesiune, precedată de sr. Cecilia, superioara comunități din Oituz, care a reamintit semnificația jubileului și ulterior a invocat ajutorul fondatoarelor, venerabilele Maria și Giustina Schiapparoli, să mijlocească la Dumnezeu harurile necesare pentru ca sr. Ana să continue drumul alături de Dumnezeu.

La predică, pr. Cristian Blajuț OFMConv., vicar episcopal și responsabil cu viața consacrată în Dieceza de Iași, s-a oprit la Evanghelia din Duminica a VI-a, fiind o sărbătoare a comunității, a acestei tinere devenită soră, care prin alegerea Duhului Sfânt se pune la dispoziția lui Dumnezeu.

Rugăciunea și încrederea în providența divină se regăsesc în această carismă, pe care sr. Ana împreună cu surorile le-au însușit de dragul lui Cristos, pentru mântuirea tuturor. Credința se întărește prin bucurie și iubire, precum Isus a spus: "Cine vrea să-și salveze viața pentru lumea aceasta o va pierde, dar cine pentru mine și Evanghelie își pierde viața o va păstra". Dumnezeu să o inspire prin Duhul Sfânt, asemenea Sfântului Paul, care a spus: "Nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine". Astfel, sora Ana, printr-un act de iubire, a reînnoit voturile de ascultare, castitate și sărăcie, iar ritul s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă.

În discursul final, sora Ana a mulțumit lui Dumnezeu pentru acești ani de har și fidelitate: "Providența divină a făcut ca să mă aflu aici, să mulțumesc lui Dumnezeu pentru darul Botezului, pe care l-am primit în ziua patroanei noastre, «Maica Îndurerată», aici, în Satu Nou. Pentru mine este un semn providențial, Fecioara Maria m-a condus la fiul ei Isus. Mulțumiri alese îndreaptă spre Surorile Benedictine ale Divinei Providențe și spre acele persoane care cu înțelepciune și răbdare mi-au îndreptat pașii spre o cunoaștere mai profundă a lui Dumnezeu. Mă încredințez rugăciunilor voastre în continuare, pentru a răspunde cu fidelitate promisiunilor, reînnoite. Mulțumesc!"

Surorile Benedictine ale Divinei Providențe

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 mai: Satu Nou (Rediu II): Jubileul de 25 de ani de fidelitate în vocație al sorei Ana Bolog


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat