Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Hramul comunității românilor romano-catolici de la Grotte Celoni

Comunitatea românilor romano-catolici de la Grotte Celoni, Roma, au celebrat hramul comunității duminică, 14 mai 2023. Liturghia de la ora 12.30 a fost celebrată de pr. Isidor Iacovici, parohul comunității, predicator fiind Mons. Mihăiță Blaj, de la Secretariatul de Stat al Vaticanului.

Fericitul Ieremia Valahul este patronul spiritual al comunității de la Grotte Celoni, Roma. Credincioșii romano-catolici care locuiesc în această parte a Romei s-au adunat duminică la prânz în jurul sfântului altar pentru a sărbători hramul comunității lor. Copii și tineri, adulți și vârstnici și-au adus contribuția lor pentru această frumoasă sărbătoare. Cu toții ne-am simțit ca la un hram sărbătorit în România.

La predică, Mons. Mihăiță Blaj le-a vorbit credincioșilor despre Fericitul Ieremia Valahul și i-a invitat ca asemenea lui să facă binele acolo unde sunt și să lase un nume bun pentru cei care vor veni după ei. Accentul, spunea Monseniorul, nu cade pe faptul că a lăsat țara, ci pe faptul că prin viața lui oamenii de la Bari s-au bucurat de un călugăr bun și sfânt. Mons. Blaj i-a îndemnat pe românii de la Roma să-i urmeze exemplul Fericitului Ieremia, să facă binele și să lase un exemplu frumos celor cu care se întâlnesc.

Celebrarea de anul acesta a mai avut un element deosebit la final. Comunitatea i-a cântat un călduros "La mulți ani!" părintelui paroh Isidor Iacovici, care luni, 15 mai, l-a sărbătorit pe Sfântul Isidor Plugarul, patronul său spiritual.

După hrana spirituală primită la Sfânta Liturghie, a urmat și hrana trupească de la care nu au lipsit tradiționalele sarmale. Gospodinele comunității s-au mobilizat în număr mare, pregătind pentru cei prezenți peste 1.000 de sarmale.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste momente de har și de comuniune. Mulțumim de asemenea, tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a acestui moment de sărbătoare comunitară.

Fericite Ieremia Valahul, roagă-te pentru noi!

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 mai: Roma: Hramul comunității românilor romano-catolici de la Grotte Celoni


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat