Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Concursul interjudețean de eseuri și creație religioasă "Episcop martir Anton Durcovici"

Etapa interjudețeană a Concursului de eseuri si creație religioasă "Episcop martir Anton Durcovici" a avut loc sâmbătă, 13 mai 2023, la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII "Alexandru Ioan Cuza" din Bacău. Evenimentul a fost organizat pe trei secțiuni: cunoștințe religioase (clasele V-VIII), eseuri/poezie/teatru (clasele IX-XII) și desen (toate clasele). Tema pentru acest a fost: "Uniți în Duhul Sfânt".

Îmbrăcată în haine de sărbătoare, școala și-a deschis porțile pentru elevii veniți din întreaga Dieceză de Iași, unii de mai departe: Gura Humorului, Huși, Răducăneni, Ploscuțeni, alții mai de aproape: Roman, Onești, Bacău. Elevii au venit însoțiți fie de profesorii, fie de părinții lor. Pentru început, au fost îndrumați spre amfiteatrul școlii, acolo unde au fost așteptați cu multă bucurie de pr. prof. Petru Sebastian Tamaș, inspector școlar diecezan, pr. prof. dr. Adrian Alexandrescu, inspectorul de specialitate de la ISJ Bacău, și prof. Marcela Trifan, director adjunct.

După cuvântul de bun venit, elevii au căutat pe listele afișate să vadă unde își vor realiza lucrările și s-au îndreptat spre sălile pregătite dinainte. În paralel s-au desfășurat probele de concurs pentru secțiunile "concurs de religie" și "eseuri/poezie/teatru".

După susținerea probei de concurs, cu toții au putut vedea și expoziția de desene "Uniți în Duhul Sfânt", realizată cu lucrări ale elevilor de toate vârstele, pe cele trei secțiuni: pictură, desen, tehnică mixtă.

Elevii și profesorii s-au îndreptat apoi spre Biserica Ss. "Petru și Paul", unde au fost așteptați de către pr. Benone Lucaci, decan de Bacău. Acesta i-a felicitat pentru realizare, dar i-a și încurajat în a da mărturie despre cele învățate. Părintele, o gază bună, i-a invitat apoi pe toți la masă, sugerându-ne să ne rugăm pentru toți binefăcătorii. Ca mulțumire, elevii și însoțitorii lor au vizitat apoi Biserica "Sfântul Nicolae", unde același părinte decan a vorbit frumos despre trecutul și prezentul catolicilor din Bacău

Pentru toți a fost o experiență unică: unii au crescut spiritual, alții și-au făcut prieteni; pentru unii a fost o vitamină pentru suflet, pentru alții o îmbogățire, dar pentru toți o MARE BUCURIE.

Prof. Loredana Cojan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 mai: Bacău: Concursul interjudețean de eseuri și creație religioasă "Episcop martir Anton Durcovici"


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat