Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Adjud: Administrarea Mirului

Pentru Parohia "Schimbarea la Față a lui Isus" din Adjud, ziua de 14 mai 2023 a fost o zi de mare sărbătoare, în care 28 de tineri l-au primit pe Duhul Sfânt și darurile sale prin impunerea mâinilor și rugăciunea PS Petru Sescu, episcop auxiliar.

Umili și entuziaști, cei 28 de copiii și tineri candidați la sacramentul Sfântului Mir, împreună cu întreaga comunitate, l-au primit pe episcopul auxiliar al diecezei noastre într-o atmosferă de mare sărbătoare.

Împreună am retrăit bucuria din ziua de Rusalii, când Duhul Sfânt a coborât pentru prima dată asupra apostolilor aflați în rugăciune.

În cuvântul său de învățătură, PS Petru Sescu a accentuat importanța sacramentului Mirului, valoarea Duhului Sfânt în viața fiecăruia dintre noi și a celor șapte daruri în viața de credință a fiecărui creștin. Darurile Duhului Sfânt sunt fără îndoială daruri mărețe, esențiale pentru sfințirea și mântuirea noastră.

Momentul înălțător al ceremoniei a fost atunci când, la îndemnul PS Petru Sescu, ne-am reînnoit făgăduințele de la Botez, într-un singur glas, împreună cu toți cei prezenți, credincioșii și preoții din altar.

Prin mâinile Preasfințitului, prin rugăciunile și prin ungerea cu Sfânta Crismă pe care Excelența Sa a săvârșit-o pe frunțile copiilor, s-a întipărit un semn spiritual sublim.

Prin Duhul Sfânt care ni se oferă în dar, toți cei botezați suntem chemați să fim martori curajoși ai lui Cristos în lume și să aducem roade spirituale care să-i edifice pe toți cei cu care ne întâlnim pe drumurile acestei vieți.

Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru că ne-a oferit această frumoasă zi și în același timp ocazia de a ne apropia mai mult de el, sperând, odată cu cei miruiți, să fim mai aproape de calea sfințeniei, cale ce duce la unirea deplină cu el.

Aducem mulțumiri părintelui nostru paroh, Marius Adam jr., care s-a ocupat cu toată atenția de pregătirea candidaților și a evenimentului.

Vă mulțumim, Preasfințite, pentru că ați binevoit să veniți în comunitatea noastră și Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru bucuria pe care ne-ați făcut-o astăzi! Dumnezeu să-i răsplătească pe toți, iar darurile Duhului Sfânt primite să aducă rod în viața lor.

Antonia-Maria Lenart

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 mai: Adjud: Administrarea Mirului


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat