Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Comunicat ARCB: Tribunalul București a înțeles ce înseamnă să dea trecutului nostru un viitor!

Vineri, 12 mai 2023, prin comunicatul de presă nr. 301, Arhiepiscopia Romano-Catolică de București salută decizia din aceeași zi a Tribunalului București, prin care a fost respinsă cererea Millennium Building Development SRL de a intra în legalitate cu construcția Cathedral Plaza de lângă Catedrala "Sfântul Iosif", obligându-l în acest fel pe Primarul General al Municipiului București să continue demersurile de desființare a acestei construcții nelegale.

*

COMUNICAT

Decizie fermă - Cathedral Plaza nu poate intra în legalitate. Primarul General este obligat să emită actul de respingere a cererii de intrare în legalitate.

Prin Hotărârea nr. 2728 din data de 12.05.2023 Tribunalul București a respins cererea Millennium Building Development SRL de a intra în legalitate cu construcția Cathedral Plaza, obligându-l în acest fel pe Primarul General al Municipiului București să continue demersurile de desființare a acestei construcții nelegale.

După 9 ani în care s-au încercat toate tertipurile juridice pentru intrarea în legalitate, clădirea "Cathedral Plaza" rămâne așa cum este: o mostră a modului brutal în care a fost încălcată legea, o dovadă a complicității celor care au conceput, avizat și autorizat această clădire, un tablou al incapacității autorității locale de a reinstaura legalitatea și a aduce terenul la starea inițială în mandatele anterioare a doi primari generali, o breșă în decizia politică și administrativă tributară unor interese sau presiuni ale afaceriștilor care înțeleg greșit noțiunea de investitor, confundând-o cu cea de cuceritor sau stăpân.

După condamnări succesive ale actului de autorizare, ale edificării și ale menținerii construcției, pronunțate de cele mai diverse autorități și instituții, de numeroase instanțe din București și din țară, de organizații neguvernamentale, ultima încercare de menținere a clădirii ilegale se dovedește a fi un eșec, menit să confirme că în România trebuie să înceteze odată pentru totdeauna harababura din domeniul urbanismului și al autorizării construcțiilor.

"Arhiepiscopia Romano-Catolică de București a dovedit atașamentul neclintit față de valorile arhitecturale, de patrimoniu cultural și bisericesc, încercând să fie un exemplu demn de urmat pentru toți cei care sunt vătămați de interesele pecuniare ale unor conducători vremelnici ai administrației. Îndemnul nostru este: aveți curaj, nu cedați în fața presiunilor, nu vă lăsați îngenuncheați de calomnii, credeți în reușita voastră, respectați legea pentru a fi respectați!", a declarat Înaltpreasfințitul Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit romano-catolic de București.

Biroul de Presă
al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat