Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli (Italia): Administrarea sacramentului Mirului în comunitatea catolică română

Duminică, 7 mai 2023, în Biserica "San Giovanni Battista" din Ladispoli, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 9.00, prezidată de PS Benoni Ambăruș, episcop auxiliar de Roma, 10 adolescenți l-au primit pe Duhul Sfânt prin sacramentul Mirului. La Sfânta Liturghie au concelebrat pr. Isidor Mîrț, parohul comunității, pr. Isidor Iacovici, coordonator al pastorației catolicilor români de rit latin din Italia, pr. Iosif Claudiu Doboș, pr. Iulian-Michail Echert și pr. Leonard Farcaș. În timpul Sfintei Liturghii, pr. Claudiu Bulai a fost la dispoziția credincioșilor pentru Sfânta Spovadă.

A fost așteptată cu mare drag ziua când cei zece adolescenți l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale, prin impunerea mâinilor Preasfințitului Benoni Ambăruș. Candidații la Sfântul Mir, după o pregătire catehetică îndelungată în care au aprofundat învățătura creștină, s-au apropiat de sfântul altar îmbrăcați în haine tradiționale purtând în mâini un trandafir care l-au oferit Domnului atunci când parohul comunității, pr. Isidor Mîrț, le-a adresat cuvântul bun venit.

Lecturile și psalmul au fost proclamate de candidații la Sfântul Mir, iar cuvântul de învățătură al episcopului Benoni a fost în strânsă legătură cu Evanghelia zilei. În cadrul predicii, Preasfințitul printr-un limbaj simplu și profund a transmis trei teme importante, pornind de la îndemnurile lui Isus Cristos adresate apostolilor la Cina cea de Taină: "Să nu se tulbure inima voastră!" (In 14,1); "În casa Tatălui meu sunt multe locuințe" (In 14,2); "Eu sunt calea, adevărul și viața" (In 14,6).

După momentul predicii, a urmat reînnoirea solemnă a făgăduințelor de la Botez, pe care candidații au făcut-o cu lumânări aprinse de la lumânarea pascală. După rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt a urmat administrarea sacramentului Mirului, iar momentul ungerii cu Sfântul Mir a fost urmat de invocațiile rugăciunii universale, care au fost rostite de doi dintre copiii miruiți.

La sfârșit, o reprezentantă a celor miruiți i-a mulțumit PS Benoni, parohului comunității, preoților, cateheților care i-au pregătit, părinților, nașilor, corului și tuturor celor care i-au însoțit pe parcursul drumului de pregătire pentru primirea Sfântului Mir.

La finalul celebrării, pr. Isidor Mîrț a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei celebrări solemne, invitându-l și pe pr. decan Isidor Iacovici să le transmită un salut credincioșilor din comunitate.

Înainte de binecuvântarea finală, PS Benoni a dorit să-i felicite într-un mod deosebit pe cei zece adolescenți care l-au primit pe Duhul Sfânt, cerând întregii comunități să-i încurajeze cu aplauze.

Mireasa Duhului Sfânt să mijlocească pentru toți credincioșii, darurile necesare pentru a mărturisi cu tărie credința creștină!

Pr. Leonard Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 mai: Ladispoli (Italia): Administrarea sacramentului Mirului în comunitatea catolică română


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat