Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Hramul comunității "Fericitul Ieremia"

Cu multă bucurie și plini de dorința de a-i aduce laudă lui Dumnezeu, credincioșii din comunitate, dar și din împrejurimi, s-au adunat împreună duminică, 7 mai 2023, pentru a sărbători hramul Bisericii "Fericitul Ieremia Valahul" din Bacău. A fost o zi cu totul deosebită și datorită faptului că Sfânta Liturghie a fost prezidată de episcopul auxiliar Petru Sescu, care ne-a onorat cu prezența sa.

Celebrarea solemnă a Sfintei Liturghii a început la ora 11:00 cu procesiunea de la casa parohială spre biserică a ministranților și a episcopului însoțit de numeroși preoți, care au binevoit să participe la sărbătoarea acestei comunități.

La începutul celebrării episcopul Petru Sescu ne-a încurajat să privim spre Fericitul Ieremia, acest român din Moldova, ca la un model de trăire a credinței, un model de slujire și de curaj în efortul nostru de a ne sfinți viața.

Cuvântul de învățătură a fost proclamat de pr. Vasile Petrișor, cancelarul Diecezei de Iași, care a scos în evidență această dorință a Fericitului Ieremia de a se sfinți, dorință care ar trebui să fie prezentă și în viețile noastre. Sfințenia nu este ceva ieșit din comun, ceva anormal, iar Fericitul Ieremia ne-a învățat că ea depinde de iubirea noastră față de Dumnezeu și față de aproapele, de iubirea pe care o punem în slujirea celorlalți. Părintele a amintit de un film, "Dă mai departe!", al cărui mesaj se identifică cu viața Fericitului Ieremia, în sensul că el a dat întotdeauna mai departe tot ceea ce a primit de la Dumnezeu. Aceasta este și calea noastră de sfințire: de a da mai departe cu iubire tot ceea ce primim de la Dumnezeu.

La încheierea celebrării părintele paroh Eduard-Mihai Coșa a ținut un cuvânt de mulțumire adresat tuturor celor prezenți și tuturor celor care au ajutat ca această sărbătoare să fie una cu totul specială.

Întreaga celebrare a jertfei euharistice a fost transmisă la radio ERCIS FM și pe postul de televiziune ANGELUS TV.

Pr. Cătălin Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 mai: Bacău: Hramul comunității "Fericitul Ieremia"


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat