Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

© Vatican Media
Papa Francisc: Audiența generală de miercuri, 10 mai 2023

Fraților și surorilor!

Cu mare bucurie salut astăzi pe Sanctitatea Sa Tawadros al II-lea, papă de Alexandria și patriarh al Scaunului Sfântului Marcu, și ilustra delegație care îl însoțește.

Sanctitatea Sa Tawadros a acceptat invitația mea de a veni la Roma pentru a celebra cu mine a cincizecea aniversare a întâlnirii istorice a sfântului papă Paul al VI-lea și a papei Shenouda al III-lea, în 1973. Era vorba de prima întâlnire între un episcop de Roma și un patriarh al Bisericii copte ortodoxe, care a culminat cu semnarea unei memorabile declarații cristologice comune, exact la 10 mai. În amintirea acestui eveniment, Sanctitatea Sa Tawadros a venit să mă viziteze pentru prima dată la 10 mai în urmă cu zece ani, la puține luni după alegerea sa și a mea, și a propus să celebrăm la fiecare 10 mai "Ziua prieteniei copte-catolice" pe care din acel timp o celebrăm în fiecare an.

Ne sunăm la telefon, ne trimitem salutări și rămânem buni frați, nu ne-am certat!

Iubite prieten și frate Tawadros, vă mulțumesc că ați acceptat invitația mea la această dublă aniversare și mă rog ca lumina Duhului Sfânt să ilumineze vizita dumneavoastră la Roma, întâlnirile importante pe care le veți avea aici și îndeosebi conversațiile noastre personale. Vă mulțumesc din inimă pentru angajarea dumneavoastră în prietenia crescândă între Biserica Coptă Ortodoxă și Biserica Catolică.

Sanctitate, dragi episcopi și prieteni toți, împreună cu voi îl implor pe Dumnezeu Atotputernicul, prin mijlocirea sfinților și martirilor din Biserica coptă, pentru ca să ne ajute să creștem în comuniune, într-o unică și sfântă legătură de credință, de speranță și de iubire creștină. Și vorbind despre martirii din Biserica coptă, care sunt și ai noștri, vreau să amintesc martirii de pe plaja libiană, care au fost făcuți martiri cu puțini ani în urmă.

Cer tuturor celor prezenți să-l roage pe Dumnezeu pentru ca să binecuvânteze vizita la Roma a papei Tawadros și să ocrotească întreaga Biserică Ortodoxă Coptă. Fie ca această vizită să ne apropie mai repede de ziua binecuvântată când vom fi una în Cristos! Mulțumesc.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat