Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Angelus TV a intrat și în grila Vodafone TV

Din data de 9 mai 2023, Angelus TV, postul catolic de televiziune, se regăsește și în grila de televiziune Vodafone TV, la poziția 809, după ce în 21 noiembrie 2021 a început să emită în grila RDS&RCS. La nici doi ani după ce a primit în 21 iulie 2021 licența audiovizuală din partea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), pentru a emite în rețelele de cablu TV ca post național de televiziune cu tematică cultural-religioasă, Angelus TV devine primul post TV catolic național care ajunge in casele cât mai multor români și prin intermediul Vodafone, după Digi.

"Ne bucurăm de această extindere a Angelus TV și în grila Vodafone, după parteneriatul pe care îl avem deja din noiembrie 2021 cu Digi. Sperăm să extindem emisia noastră către cât mai mulți telespectatori din România și ne păstrăm promisiunea de a fi mereu alături de cei care ne urmăresc, oferindu-le un conținut variat și de calitate, care să răspundă nevoilor lor spirituale, intelectuale și culturale", a afirmat pr. Francisc Ungureanu, director Angelus TV.

Angelus TV propune o grilă de programe variată, difuzând atât conținut audiovizual propriu, cât și pe cel oferit de contributorii din țară și de peste hotare. Pe lângă temele specifice sferei religioase și de spiritualitate, grila va include și teme de interes general, aducând în prim-plan segmentele cultural și socio-educativ/formativ prin tematici de artă, lectură, literatură, muzică, film, istorie, sănătate, psihologie, business, turism, entertainment, cât și programe speciale pe categorii de vârstă adresate copiilor, adolescenților, tinerilor și celor vârstnici. Programul este completat de transmisiuni în direct ale principalelor celebrări de la Vatican, ale audiențelor publice cu Sfântul Părinte Papa Francisc, precum și ale celebrărilor din Arhidieceza de București, Dieceza de Iași și din țară.

Angelus TV produce și difuzează concerte de muzică înregistrate sau transmise în direct din Catedrala "Sfântul Iosif" și alte lăcașuri de cult catolice din România, în parteneriat cu artiști de renume național și mondial, dar și momente semnificative din viața comunităților de credință, marcate prin ediții speciale. Comunitățile maghiară, francofonă, anglofonă și germană beneficiază deja de câte o emisiune specifică realizată în limbile respective.

De la declanșarea războiului din Ucraina, Angelus TV, în parteneriat cu JRS Romania (Jesuit Refugee Service), ONG specializat în suport acordat refugiaților, și cu sprijinul Arhidiecezei Romano-Catolice de București, a derulat o campanie media comună de sensibilizare, pentru creșterea vizibilității eforturilor din teren ale diecezelor și eparhiilor, ale organizațiilor și asociațiilor care se ocupă de ajutorarea în orice formă a refugiaților. Rezultatele acțiunilor din teren sunt difuzate periodic în cadrul emisiunii "Semne de speranță".

Angelus TV are site-ul: www.angelustv.ro

Angelus TV este un proiect desfășurat cu sprijinul Asociației Signis România. Toți cei care oferă conținut pentru proiectul acesta o fac prin muncă voluntară și mijloacele proprii ale structurilor angajate în proces, însă sunt multe lucruri de ordin tehnic și logistic care necesită susținere financiară într-o formă continuată.

(Preluare www.arcb.ro)

*

Radio ERCIS FM, radioul Diecezei de Iași, este cel mai important partener al acestui proiect.


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat