Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea de primăvară a familiilor

Sâmbătă, 29 aprilie 2023, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian a avut loc întâlnirea de primăvară a familiilor. Tema s-a inspirat din fragmentul evanghelic care prezintă întâlnirea lui Isus cu cei doi ucenici pe drumul către Emaus și s-a numit "L-au recunoscut!" (Lc 24, 31).

Întâlnirea nu s-a bucurat de un număr prea mare de participanți, dar s-a bucurat de simplitatea și în același timp de profunzimea momentului, cei prezenți admirând conținutul temei, modalitatea în care a fost prezentă, precum și implicarea directă a participanților.

Prin modul său de a prezenta, pr. Felician Tiba, coordonatorul și inițiatorul întâlnirii, ne-a introdus cu tact și bună dispoziție în conținutul temei.

"Ce știau cei doi ucenici despre Isus?, spunea părintele. Ce le-a spus Isus pe drumul către Emaus și unde a dus experiența întâlnirii lor? Către o cină! Cina, masa în general, este locul întâlnirii, locul unde trebuie să mergem cu bucurie, cu respect și cu recunoștință față de persoanele alături de care ne aflăm, dar și față de bunurile pe care le consumăm. Cu ce rămânem după «Cină?», după Sfânta Liturghie la care facem experiența întâlnirii cu Isus și după ce ne hrănim cu Trupul său?"

Întâlnirea a continuat cu celebrarea Liturghiei prezidată de pr. Egidiu Condac, econom diecezan, alături de care au concelebrat alți cinci preoți, aflați la rândul lor pentru o întâlnire importantă la Centrul "Gaudium et Spes" de la Traian.

Și aici, pr. Felician, în cadrul predicii, referindu-se la Sfânta Ecaterina de Siena, sărbătorita zilei, ne-a vorbit despre importanța folosirii cu înțelepciune a darurilor lui Dumnezeu.

"Ecaterina, spunea părintele, nu a avut prea multă școală, dar a devenit învățător al Bisericii și patroană a Europei. În ochii lui Dumnezeu nu cel deștept este important, ci cel înțelept. Cum folosim ceea ce avem, nu cât avem, contează!"

După prânz ne-am bucurat împreună de mărturia familiei Veridiana și Sergiu Mișca, alături de cei cinci copii ai lor. "Cu adevărat Dumnezeu lucrează în oameni și prin oameni!", cel puțin aceasta a fost lecția pe care ne-a dat-o prin acești oameni minunați.

Un gând de prețuire pentru ostenitorii de la Centrul "Gaudium et Spes", pentru curajul părintelui Felician de a nu se descuraja în fața provocărilor actuale care vin din partea familiilor și o mare mulțumire lui Dumnezeu, autorul familiei.

Sfânta Familie să binecuvânteze familiile noastre!

Claudia și Ionuț Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 aprilie: Traian: Întâlnirea de primăvară a familiilor


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat