Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Inimi diferite au cântat la unison! Pelerinaj jubiliar în Germania al corului Parohiei Nicolae Bălcescu

Corul "Pr. Ioan Sociu" din Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Nicolae Bălcescu, însoțit de părintele paroh Marius Adam și de părintele vicar Ștefan-Emanuel Simon, a marcat jubileul de 50 de ani de la înființarea lui printr-un pelerinaj la Altötting în Germania, în perioada 19-26 aprilie 2023.

Acest oraș a fost numit "Inima Bavariei" de către Papa Benedict al XVI-lea, deoarece, în centrul pieței, se află o bisericuță modestă și veche, dedicată Maicii Domnului, care adăpostește un altar cunoscut pentru numeroasele vindecări sufletești și trupești.

Însă scopul principal al acestui pelerinaj a fost celebrarea Sfintei Liturghii în Biserica "Sfântul Conrad" din Altötting.

Sfântul Conrad din Parzham a fost un călugăr capucin care a slujit ca portar timp de 41 de ani la poarta mănăstirii și s-a remarcat prin bunătatea pe care o arăta pelerinilor și tuturor oamenilor, mai ales celor săraci.

După Sfânta Liturghie și concertul corului am primit binecuvântarea cu relicva Sfântului Conrad și apoi această relicvă am purtat-o cu noi în tot pelerinajul, urmând ca, în toamnă, aceasta să fie introdusă noul altar de la Nicolae Bălcescu.

Însoțiți de pr. Gabriel Budău, OFMConv., care activează în Germania de 17 ani, am vizitat principalele biserici catolice din orașul München, unde ne-am rugat și am cântat, precum și orașul Salzburg din Austria.

Am avut marea bucurie să vizităm trei parohii păstorite de frații franciscani români, Chieming, Vachendorf și Haar. În fiecare loc am celebrat o Sfântă Liturghie împreună cu preoții și credincioșii din parohie, iar la sfârșit s-a ținut un mic concert.

Comunitatea din Haar este păstorită de părintele Gabriel Budău, originar din Nicolae Bălcescu, împreună cu alți doi frați români, și duminică, 23 aprilie, a trăit un moment deosebit, deoarece a celebrat hramul bisericii dedicate Sfântului Conrad, jubileul de 90 de ani de la înființarea parohiei și 950 de ani de la înființarea orașului Haar.

Un lucru demn de amintit este întâlnirea cordială dintre familiile noastre și familiile din Haar care ne-au găzduit. Această experiență a reușit să armonizeze niște inimi diferite, prin faptul că am fost primiți cu brațele deschise, am simțit răbdarea și bunătatea gazdelor ca două bătăi de inimă. Prezența noastră, liturghiile celebrate împreună, cântecul și vestimentația coriștilor, au constituit o mărturie de credință și de cultură.

Mulțumim lui Dumnezeu și colaboratorilor lui pentru această experiență trăită pe plaiurile bavareze și Maici Domnului care ne-a ocrotit în aceste zile de pelerinaj!

Pr. Ștefan-Emanuel Simon

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-26 aprilie: Inimi diferite au cântat la unison! Pelerinaj jubiliar în Germania al corului Parohiei Nicolae Bălcescu


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat