Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Super Cupa "Leonard Murialdo" la fotbal

În perioada 20-23 aprilie 2023, Iosefinii lui Murialdo Roman au organizat Super Cupa "Leonard Murialdo" (1873-2023) la fotbal, pentru liceenii din Roman și zona Romanului, indiferent de confesiune. Evenimentul, devenit deja o tradiție în rândul adolescenților din oraș și satele din jur, a avut anul acesta o semnificație deosebită, pentru că se împlinesc 150 de ani de la înființarea congregației. Voia bună, fairplayul și meciurile încinse, dar civilizate, au făcut ca toți să iasă învingători din această competiție.

Cele trei verbe care au ghidat viața Sfântului Leonard Murialdo: a învăța, a ne juca, a ne ruga și-au găsit exprimarea în ziua de 20 aprilie, când la startul Super Cupei "Leonard Murialdo" s-au aliniat 14 echipe de liceeni, dornici de mișcare într-un cadru civilizat și decent. Pofta de joc și entuziasmul a contagiat și tribunele, de unde, de-a lungul celor patru zile, suporterii i-au încurajat pe cei aproximativ 150 de jucători implicați trup și suflet în competiție. Arbitrajul corect, în spiritul jocului, nu a lăsat nicio urmă de îndoială, de acest lucru făcându-se "vinovați" doi profesori de sport cu experiență, care și-au îndeplinit profesionist sarcinile de arbitri.

Duminică seară, după fluierul final, Super Cupa "Leonard Murialdo" și-a desemnat câștigătorii, participanții primind cupe și diplome, după care a urmat un moment de socializare și comuniune în care "vedetele" au fost sucurile, înghețata și delicatesa italiană "Nutella".

Pentru tineri, însă, această cupă nu înseamnă finalul, ci doar începutul "ligii Murialdo". Organizatorii au anunțat că în lunile august și septembrie vor fi organizate încă două astfel de competiții. În premieră, în luna august va fi organizat un campionat de fotbal și pentru elevii din clasele V-VIII.

Emilian Pal

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-23 aprilie: Roman: Super Cupa "Leonard Murialdo" la fotbal


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat