Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Prăjești: Al cincilea weekend formativ pentru tineri

Sâmbătă, 22 aprilie, și duminică, 23 aprilie 2023, Postulandatul Franciscan din Prăjești (BC) a fost gazda celui de-al cincilea weekend formativ pentru tineri, cu tema "Dumnezeu mă vrea fericit". Pr. Vlad-Bogdan Bejan, OFMConv., animatorul acestei întâlniri, i-a invitat pe tinerii participanți la o reflecție asupra fericirii din perspectivă umană și spirituală.

Viața fericită implică o viață frumoasă - în care căutăm dezvoltarea personală, o viață plină de sens în care acționăm în slujba a ceva mai presus de noi, o viață plăcută în care socializăm și căutăm adevărata împlinire. Fericirea nu poate fi atinsă în lipsa relațiilor sociale și a relației cu Dumnezeu, izvorul adevăratei fericiri: Eu am venit ca să aibă viață și să o aibă din belșug (In 10,10).

Fericirea este atunci când un om trăiește în armonie cu sine, cu Dumnezeu, cu aproapele și cu întreaga creație și stă în puterea și libertatea lui să o dobândească. Desigur, a fi fericit nu înseamnă a avea o viață perfectă, un cer fără furtună, ci a trăi pe acest pământ la lumina credinței, a speranței și a iubirii, lăsându-ne călăuziți de Cristos care este viu în mijlocul nostru: "Și iată, eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul lumii!" (Mt 28,20).

Pe parcursul celor două zile, momentele formativ-catehetice prezentate într-un mod interactiv au fost alternate cu întâlnirile de rugăciune precum Sfânta Liturghie, adorația euharistică, rugăciunea de dimineață și de seară, dar și cu activitățile sportive, cu clipele de destindere și de fraternitate trăite împreună cu frații de la Casa de Postulandat.

Invocăm binecuvântarea lui Dumnezeu asupra tuturor adolescenților și tinerilor aflați în căutarea fericirii adevărate și a propriei vocații în Biserică și în lume, după planul pe care Dumnezeu îl are cu fiecare dintre ei.

Pr. Vlad-Bogdan Bejan, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-23 aprilie: Prăjești: Al cincilea weekend formativ pentru tineri


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat