Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Ziua porților deschise la Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif"

Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău a avut bucuria să organizeze sâmbătă, 22 aprilie 2023, Ziua porților deschise. La această inițiativă au răspuns 96 de elevi proveniți din 28 de parohii ale Diecezei de Iași care au avut oportunitatea de a vedea ce înseamnă să fii elev sau seminarist în acest colegiu.

Încă de la primele ore ale dimineții elevi din diferite localități, mai apropiate sau mai îndepărtate, au început să pășească pe porțile colegiului având posibilitatea de a face un tur prin diferitele spații de formare, de cazare sau de destindere, care sunt puse la dispoziție pentru toți cei studiază la colegiul nostru.

Începând cu ora 10.30, a urmat prezentarea ofertei educaționale în amfiteatrul instituției noastre. Mai întâi, părintele director Anton Săboanu a adresat salutul de bun venit, însoțit de câteva informații despre specificul Colegiului Național Catolic "Sfântul Iosif". Părintele profesor Liviu-Marian Focioroș a prezentat mai apoi specificul Seminarului pentru băieții care doresc să opteze pentru drumul de formare în vederea Sfintei Preoții. În final, prof. Irina Ștefură a împărtășit cu participanții veniți la această întâlnire oferta educațională și principalele proiecte la care au participat și vor participa în continuare elevii colegiului nostru, atât cele locale, cât și cele internaționale. De exemplu, anul acesta, la începutul lunii iunie, un grup de 53 de elevi, însoțiți de profesorii lor, vor merge la Strasbourg. Este pentru a șasea oară când elevii instituției noastre au posibilitatea de a vedea Parlamentul European de la Strasbourg prin proiectul "HOPE European Youth Event".

În centrul acestei zile a fost Sfânta Liturghie celebrată de pr. Emil-Daniel Gașpar, profesor și director spiritual în acest colegiu. Predica a fost rostită de pr. Alexandru Percu, directorul Oficiului pentru Vocații din Dieceza de Iași, care, plecând de la lecturile proclamate și de la tematica zilei, a împărtășit trei idei: fiecare are o misiune de îndeplinit atât în lume, cât și în Biserică; toți trebuie să ne simțim ca fiind parte din Biserică, asemenea apostolilor pe care Evanghelia ni-i prezintă în barcă pe o mare agitată; în sfârșit, în barca vieții noastre trebuie să vâslim cu înțelepciune, după imaginea marelui rege Solomon care a cerut înțelepciune de la Domnul.

După Sfânta Liturghie a urmat momentul de întărire trupească prin masa de prânz. Vremea prielnică ne-a oferit ocazia de a servi prânzul în aer liber, iar după prânz au urmat diferite activități recreative și sportive: fotbal, volei, tenis de masă, biliard și diferite jocuri de socializare.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru această zi și îl rugăm să aducă roade în inimile celor care au luat parte la această inițiativă.

Pr. Raimond-Tiberiu Iancu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 aprilie: Bacău: Ziua porților deschise la Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif"


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat