Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Primul hram la biserica nouă - "Isus Milostiv"

Duminică, 16 aprilie 2023, în a doua Duminică a Paștelui, numită și Duminica Divinei Îndurări, comunitatea catolică din Gherăești (jud. Neamț) a sărbătorit primul hram al noii biserici - "Isus Milostiv". Întreaga comunitate - de la cei mai mici la cei mai mari - s-au implicat cu iubire și abnegație în pregătirea sărbătorii, pentru ca aceasta, spre lauda Milostivirii Divine, să fie cât mai frumoasă și mai demnă de un mister atât de mare ce urma să fie celebrat.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de episcopul emerit Petru Gherghel, fiu al satului care, atins de o emoție copleșitoare, a ținut să aducă un gând de mulțumire tuturor celor care de-a lungul timpului au contribuit la frumoasa ctitorie. Excelența sa a fost însoțit la celebrare de ceilalți doi episcopi ai diecezei noastre episcopul Iosif Păuleț și episcopul auxiliar Petru Sescu.

PS Iosif Păuleț a fost cel care a ținut cuvântul de învățătură și s-a adresat atât credincioșilor prezenți cât și celor care au urmărit de acasă transmisiunea, vorbindu-le tuturor despre istoria acestei sărbători. Plecând de la viața Sfintei Faustina Kowalska, cea căreia i s-a arătat Isus și i-a cerut să picteze renumita icoană a Îndurării Divine, Preasfințitul s-a referit apoi la rolul sfântului Papă Ioan Paul al II-lea în răspândirea în întreaga Biserică a devoțiunii față de Îndurarea Divină și în extinderea sărbătorii la întreaga Biserică.

Atmosfera de sărbătoare a fost amplificată de prezența a 20 de preoți și a 2 diaconi care, uniți cu marea mulțime de credincioși, au trăit momente cu adevărat înălțătoare.

La încheierea celebrării părintele paroh Paul Budău a ținut un cuvânt de mulțumire adresat tuturor celor prezenți prin care și-a exprimat dorința de a vedea cât mai curând această muncă, începută acum 14 ani de zile, dusă la bun sfârșit.

Întreaga celebrare a jertfei euharistice a fost transmisă la radio și online de echipa ERCIS FM.

Cristos a înviat!

Pr. Petru Stoica

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Gherăești: Primul hram la biserica nouă - "Isus Milostiv"


 


lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat