Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Colegiul Național Catolic "Sf. Iosif" - Bacău: Invitație la ziua porților deschise

"Îți voi da o inimă înțeleaptă și chibzuită" (1Rg 3,12)

Colegiul Național Catolic "Sf. Iosif" din Bacău organizează sâmbătă, 22 aprilie 2023, ziua porților deschise. Inițiativa se adresează elevilor de clasa a VIII-a care ar dori să studieze la această instituție de învățământ, fie ca seminariști, fie ca simpli elevi, interni sau navetiști. Pot participa atât băieți cât și fete.

Această inițiativă dorește să pună în lumină importanța profilului teologic care nu este rezervat doar celor care doresc să îl urmeze pe Domnul pe drumul preoției sau a vieții consacrate, ci este de un mare ajutor pentru toți aceia care vor să urmeze un profil umanist, care caută adevărata înțelepciune.

Mulți caută înțelepciunea, însă nu toți reușesc să o dobândească deoarece nu găsesc drumul corect. Într-o lume tot mai digitalizată foarte mulți oameni caută răspunsuri pe internet, o variantă simplă și la îndemâna oricui. Deși cantitatea de informații este imensă, nu toate întrebările își găsesc răspunsul pe internet. Pentru a dobândi adevărata înțelepciune este nevoie de o apropiere mai mare de Dumnezeu și de cuvântul său.

În acest sens, Cartea întâi a Regilor ne relatează istoria regelui Solomon căruia Dumnezeu îi apare în vis și îi spune: "Cere ce vrei să-ți dau". Este momentul în care Solomon își dă seama de disproporția care există între el și misiunea pe care o are de îndeplinit, se recunoaște drept un copil și îi cere Domnului o "inimă ascultătoare, ca să-l judece pe poporul tău, discernând între bine și rău" (1Rg 3,9). Dumnezeu îi va da, nu doar înțelepciune, ci și bogății și faimă. Atât de mare era înțelepciunea lui încât veneau la el din toate popoarele și dintre toți regii pământului ca să îl asculte (cf. 1Rg 5,14 ).

Solomon poate fi un model de urmat pentru toți cei care doresc înțelepciune. Pe lângă materiile specifice profilului științe sociale, apropierea de Dumnezeu prin studiul Sfintei Scripturi și a materiilor de specialitate poate fi o reală oportunitate de a te deschide la înțelegerea vieții și a adevăratelor valori care trebuie să fie fundamentul oricărei formări.

Poate studiul teologiei nu te va călăuzi neapărat pe calea preoției, dar cu siguranță te poate ajuta să fii un medic, un economist, un polițist, un profesor sau un politician înțelept. Îmbinarea studiului teologiei cu materiile de bază care se studiază la orice profil poate fi o oportunitate pentru înțelegerea drumului pe care trebuie să mergi în viață.

Așadar, dacă ești în căutarea unui liceu bun care să îți ofere o perspectivă de viitor te așteptăm să ne vizitezi sâmbătă, 22 aprilie 2023.

- Între orele 9.00 și 10.00 va avea loc primirea participanților;

- Programul zilei va cuprinde vizitarea principalelor spații ale instituției, o prezentare a ofertei educaționale, o scurtă cateheză, Sfânta Liturghie, prânzul (oferit de organizatori) urmat de diferite activități recreative.

- Programul se va încheia în jurul orei 16.00.

Pentru înscrieri vă rugăm să vă adresați preoților din propria parohie. Pentru alte informații suplimentare ne puteți contacta la numerele de telefon: 0741.911.527 (pr. Tarciziu Grădinaru); 0741.330.066 (pr. Raimond-Tiberiu Iancu); 0741.616.832 (pr. Liviu Focioroș).

Vă așteptăm cu drag!

Pr. Raimond-Tiberiu Iancu
 


lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat