Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli, Cesano și Civitavecchia: Bucuria Învierii Domnului

În perioada 6-11 aprilie 2023, în comunitățile catolice de români din Ladispoli, Cesano și Civitavecchia, pr. Isidor Mîrț, parohul acestor comunități, alături de pr. Leonard Farcaș, au celebrat zilele cele mai sfinte din an, sărbătorind Învierea Domnului.

Triduumul Pascal, s-a celebrat atât în comunitatea din Ladispoli, cât și în comunitatea din Cesano. În ambele comunități credincioșii au avut posibilitatea de a se apropia de sacramentul Milostivirii, pentru ca bucuria învierii lui Cristos să fie cu adevărat deplină.

Liturghia din Noaptea de Paști a fost celebrată în ambele comunități la ora 18.30. Numărul mare de credincioși, precum și participarea activă la Sfânta Liturghie au contribuit la frumusețea unei celebrări speciale. Un moment deosebit a fost realizat de copii și tinerii comunităților din Ladispoili și Cesano, care, prin talentul lor artistic, au pus în scenă învierea lui Isus Cristos.

În comunitatea din Civitavecchia s-a celebrat Sfânta Liturghie în prima zi de Paști, la ora 11.00, când credincioșii s-au pregătit atât prin participarea la Sfânta Spovadă, cât și prin implicarea activă în cadrul sfintei celebrări.

Un moment deosebit pentru comunitatea din Ladispoli a fost a doua zi de Paști, când pr. Isidor Iacovici, director național pentru îngrijirea pastorală a migranților romano-catolici români din Italia, a celebrat Sfânta Liturghie, iar la finalul acesteia i-a încântat pe credincioși cu un frumos cântec în cinstea Sfintei Fecioare Maria. Credincioșii comunității din Ladispoli și-au arătat recunoștința față de pr. Isidor Iacovici, cântându-i un sincer "La mulți ani", cu ocazia zilei de naștere pe care a sărbători-o cu o zi înainte.

Părintele Isidor Mîrț, parohul acestor comunități, și-a arătat mulțumirea și bucuria față de toți credincioșii care au participat în număr mare la sfintele sacramente. De asemenea, un gând de prețuire s-a îndreptat spre toate persoanele care s-au implicat pentru buna organizare a momentelor liturgice.

Pr. Leonard Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-11 aprilie: Ladispoli, Cesano și Civitavecchia: Bucuria Învierii Domnului


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat